fbpx

“NI U JEDNOM TRENUTKU I NI NA KOJI NAČIN NISAM UGROZIO VATROGASCE NA KORNATIMA” Dražen Slavica danas iznosi obranu

Na Županijskom sudu u Zadru Dražen Slavica, bivši šibenski vatrogasni zapovjednik, jedini optuženi u Kornatskoj tragediji, danas je počeo iznositi svoju obranu, a rasprava je na početu nakratko prekinuta zbog podneska oštećenih obitelji.

Naime, opunomoćenik oštećenih obitelji podnio je sudskom vijeću podnesak s primjedbama na multidisciplinarno vještačenje, pa je rasprava prekinuta na pola sata dok se sudsko vijeće i Slavičina obrana ne upoznaju s navedenim primjedbama.

Nakon stanke, Dražen Slavica počeo je iznositi svoju obranu, ali je najprije izrazio sućut obiteljima.

“Još jednom izražavam duboku sućut za pogibiju kolega vatrogasaca i njihovim obiteljima. To su bili i moji poznanici i prijatelji”, rekao je Slavica i dodao da svojim postupanjem nije ni u jednom trenutku ni na koji način pridonio stradavanju vatrogasaca.

Tijekom suđenja koje je počelo prije više od dvije i pol godine, ispitano je više od stotinu svjedoka i vještaka te su ispisane na tisuće stranica zapisnika.

Na posljednjem ročištu dovršen je dokazni postupak, a predsjednik Sudskog vijeća zadarskoga Županijskoga suda Boris Babić odbio je prijedlog državnoga odvjetnika za provođenje dodatnih dokaza.

U najtežoj vatrogasnoj nesreći u Hrvatskoj, 30. kolovoza 2007. na Kornatima, poginulo je 12 vatrogasaca, a preživio je, ali je vrlo teško ozlijeđen, samo vatrogasac Frane Lučić.

Izvor: Jutarnji list