fbpx

Opomena za pizzu

“Odgovorno tvrdim da je hitna služba funkcionirala normalno, linije su bile otvorene i dostupne i nitko od pacijenata u tom trenutku nije bio ugrožen” – tako je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Davorka Krnčević komentirala slučaj naručivanja hrane za osoblje hitne putem broja 194.

Naime jedna od djelatnica hitne iskoristila je prije nekoliko dana liniju za hitne pozive 194 kako bi naručila pizzu na posao. Ravnateljica Krnčević je danas na svečanosti prilikom puštanja u rad nove elektroničke opreme za hitnu službu komentirala taj slučaj:

“Poziv za naručivanje pizze je doista otišao prema pizzeriji, radnica koja je to napravila dobila je opomenu, svi radnici su zamoljeni da takve stvari i slične ne rade. Međutim ja bih ovdje istaknula i činjenicu da su to radnici koji ovdje rade 12 sati, da ne napuštaju svoje radno mjesto čak niti za vrijeme pauze na koju po zakonu imaju pravo, što pokazuje kako su to visoko svjesni radnici koji odgovorno obavljaju svoj posao” kazala je Krnčević.

Ravnateljica Krnčević ovom je prigodom pozvala vozače na suradnju. Nedavno naime pri intervenciji zbog prometne nesreće kod Nina vozači nisu htjeli dati prednost vozilu hitne, navodi Krnčević.

“Kad čuju naše zvučne i svjetlosne signale neka propuste vozila hitne pomoći jer na taj način sudjeluju u spašavanju nečijeg života” upozorila je Krnčević.

Pozvala je građane još jednom da izbjegavaju odlazak na hitnu ukoliko im stanje to dozvoljava, te da koriste ili svog osobnog liječnika ili vikendom i praznikom dežurnu ambulantu na Ravnicama.

Izvor: HRT Zadar