fbpx

Otoci već “žedni”

Vodonosac Zrmanja prije dva tjedna krenuo je s isporukom vode na gradske otoke. Voda je dovezena na Veli Iž i Silbu, a ovih dana će prema Molatu i Istu. Ministarstvo je osiguralo više od 2 milijna kuna za ovu namjenu, što je dovoljno za prijevoz 35 tisuća kubika vode. Cijena vode nije se mijenjala – iznosi 14,7 kuna po kubiku za otočane, a 80 kuna za one koji nemaju prebivalište na otocima.”

Iako je iza nas zima i proljeće s puno padalina, otočne gusterne već su prazne – vodonosac Zrmanja je prije dva tjedna krenuo s isporukom na gradske otoke . Ipak, situacija s vodoopskrbom ove bi sezone trebala biti znatno bolja jer je Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo dovoljno sredstava za subvenciju prijevoza, kazao nam je Ivica Katić iz gradskog Odjela za otoke i poljoprivredu.

“Vodonosac je već bio na Velom Ižu i Silbi, a ovih dana će prema Molatu i Istu. Ono što je dobro je činjenica da ove godine imamo dostatna sredstva – Ministarstvo je osiguralo više od 2 milijna kuna za ovu namjenu, to je dovoljno za prijevoz 35 tisuća kubika vode i mislim da će to biti sasvim dostatno za čitavu sezonu. Bitno je i to da se cijena vode nije mijenjala – ona iznosi 14,7 kuna po kubiku za otočane, a 80 kuna po kubiku za one koji nemaju prebivalište na otocima.”

O tome kako su proljetne kiše ipak malo olakšale situaciju s otočnom vodoopskrbom govori činjenica kako je lani u ovo isto vrijeme na otoke koji pripadaju Gradu Zadru već bilo isporučeno 22 tisuća kubika pitke vode, kazao nam je Katić.

 Izvor: HRT Zadar