fbpx

S Pozdrava Suncu pozdravili zdrav život

Zadar je jutros cijelom svijetu poslao poruku o buđenju Hrvatske i važnosti očuvanja vlastitog zdravlja i to na način na koji svatko od nas može maskimalno pridonijeti brizi za sebe – tjelovježbom. Akcija Pokreni se autorski je projekt Select PR-a, na čelu sa PR savjetnicima Ivanom Čabrajom i Tonijem Dabinovićem, te kineziologom Marijom Anićem Kremićem koji je i danas na Pozdravu Suncu dirigirao velikom zajedničkom tjelovježbom s 50-ak građana koji su se hrabro prijavili u prvoj godini projekta i tako svijetu iz Zadra poslali jedinstvenu razglednicu.

Osim brojnih pokrovitelja i sponzora koji su vježbačima osigurali i prigodne poklone, ležaljke na kojima su vježbali osigurao je Kozmo, a za vodu se pobrinula Jana, projekt su prepoznali i podržali i na lokalnoj razini pa je osim podrške Turističke zajednice Grada Zadra.

Vježbači su uz stručno vodstvo Marija i njegovih kolega s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Nataše Vaci i Jana Doležala, oko 45 minuta proveli u dinamičnom treningu u kojem su koristili samo težinu vlastitoga tijela. Cilj je bio pokazati kako za aktivan i zdrav život nije potreban novac samo dobra volja i vlastita težina koju ionako svakodnevno moramo nositi. Ekipa je bila raznolika, a akciju su podržali i poznati Zadrani poput glumca Duška Modrinića, košarkaša Tomislava Zubčića i slavna hrvatska i europska odbojkašica Barbara Ružić.

– Došli smo poručiti ljudima da se što više rekreativno bave sportom. Mi bivši sportaši znamo koliko je to dobro i važno tako da ovakve akcije apsolutno podržavam i nema ispirke za nevježbanje, kaže Barbara priznajući da se i ona ponekad ulijeni ali onda je tijelo podsjeti da se bolje osjeća uz vježbu.

Izvor: Zadarski list