fbpx

4. Avvantura Festival Filmforum Zadar

Stotinjak filmskih naslova te brojna popratna događanja koja uključuju izložbe i radionice u programu su 4. izdanja festivala Avvantura FilmForum Zadar koji se održava od 24. do 31. kolovoza.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare projekcije filmova priređivat će se na gradskom Forumu i u Kazalištu lutaka. Filmove glavnog programa, u koji ulaze europske koprodukcije, ocjenjuje međunarodni stručni žiri u sastavu: Arta Dobroshi, Krzysztof Zanussi, Shigeru Umebayashi, Dean Šoša i Christian Jeune.

Međunarodni forum: Mali Div, BRoken Circle Breakdown, Like Father like son, Pieta, Borgman, No, Before Midnight, Deep, Heli.

Međunarodni natječaj – europska koprodukcija: The cutoff Man, Morning Star, Hide your smiling faces, Compliance, Villegas, Jo Neighbourhood, Luis Minarro film, U braku sa švicarcem

 Uz ostale, festival sa oko 200 tisuća kuna potpomaže i grad Zadar, a novost je da se od ove godine zbog troškova i fiskalizacije uvodi naplata ulaznica za projekcije na Forumu.

Festival otvara “The Grandmaster” (Veliki meštar) Wong Kar Waia. Bit će to hrvatska premijera povijesno-borilačkog spektakla iz Hong konga koji je otvorio i ugledni Berlinale.

Izvor: SD