fbpx

A. Poljak: “Grad će spasiti KK Zadar od stečaja”

Još uvijek nije poznata sudbina Košarkaškog kluba Zadar. Postupak predstečajne nagodbe prekinut je prije više od mjesec i pol dana i s nestrpljenjem se očekuje novo ročište. Datum nastavka trebao bi se znati kroz koji dan..

Kada će do njega i doći pitali smo predstečajnog povjerenika ove nagodbe Antu Poljaka.

„On je bio uvjetovan početkom godišnjih odmora koji su sada iza nas. Ovaj tjedan očekujemo povratnu informaciju kada bi trebali saznati kad se postupak nastavlja. Nema razloga da tako i ne bude“.

Zadovoljan je Poljak načinom kako se stvari sada odvijaju po klub s Višnjika.

„Koliko mi je poznato u klubu se ponašaju kao da je predstečajna nagodba gotova što je dobro. Dobro je i to što su već počeli primjenjivati plan o financijskoj konsolidaciji i restruktuiranju kluba što znači da troše onoliko sredstava koliko i imaju a ne da se stvaraju nove dubioze“.

Vjeruje da će direktor Boris Skroće uspjeti u svojoj nakani da pridobije dovoljan broj vjerovnika iz treće grupe u kojoj su bivši igrači i menadžeri kako bi nagodba mogla biti i nastavljena.

„To mi je bilo shvatljivo i od početka, vjerovnici su u situaciji da od za njih dva loša rješenja izaberu ono manje loše. Ukoliko dođe do stečaja, neće dobiti ništa a u slučaju da predstečajna nagodba uspije dobit će iznos koji bude zakonski i određen“.

Po njemu, stečaj će biti izbjegnut.

„Upravo tako i to iz prvenstvenog razloga što je Grad Zadar većinski vlasnik kluba. Vrlo lako je objasniti cijelu situaciju. U jednom trenutku kada je klub došao u tešku financijsku situaciju , Grad se pojavio kao onaj koji je stao iza njega i preuzeo odgovornost za njega. Istina, prije su postojali i mnogi donatori koji su sada u teškoj situaciji i ne mogu donirati kao nekad. Tu je Grad odigrao ključnu ulogu i to je ono najvažnije, te će Grad Zadar i biti taj koji će spasiti klub“.

Hoće li tako i biti vrlo skoro ćemo i znati, vremena je sve manje a dugovi iz prošlosti i dalje neumoljivo stižu na naplatu.

 Izvor: HRT Zadar