fbpx

Gradu pravo na 20 milijuna kuna dionica

Vladina odluka omogućit će da se NK Zadar preoblikuje u sportsko dioničko društvo

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila prenijeti potraživanja države od Nogometnog kluba Zadar na Grad Zadar te od Nogometnog kluba Šibenik na Grad Šibenik.

Vladina odluka omogućit će da se NK Zadar preoblikuje u sportsko dioničko društvo. NK Zadar državi duguje 20 milijuna kuna na ime poreza, javnih davanja i kamata, a Vlada je ta potraživanja odlučila prenijeti na Grad Zadar. Grad Zadar bi poslije ta potraživanja trebao zamijeniti za vlasnički ulog u postupku preoblikovanja NK Zadar u sportsko dioničko društvo.

Po odluci Vlade, bude li se Grad Zadar rješavao svojih udjela u NK Zadar, morat će 30 posto na taj način ostvarenih prihoda uplatiti u državni proračun.

Iz Upravnog odjela za financije Grada Zadra portalu 057info prokomentirali su kako nakon ove odluke Vlade moraju napraviti novi elaborat koji iza toga treba verificirati Gradsko vijeće. Predstoje koraci koji moraju biti napravljeni u preoblikovanju – mora se znati točan dug i dionice koje bi Grad Zadar trebao preuzeti, a za sad je još uvijek prerano za neki suvisliji komentar, prenosi 057info.hr.

Od Nogometnog kluba Šibenik država na ime poreznog duga potražuje 54,3 milijuna kuna. Odluku o prijenosu tih potraživanja na Grad Šibenik Vlada je donijela u rujnu prošle godine, no pritom se pogriješilo budući da je od ukupnog duga tog kluba oduzeto 4,7 milijuna kuna koji se odnose na rješenje o pljenidbi novčanih sredstava splitskog Hajduka.

Izvor: Zadarski list