fbpx

Marin Boško i Gorana Poropat se javno vrijeđaju

Rasprava o planu uređenja zone Poforča je skinuta s dnevnog reda, bivša načelnica Poropat kaže da to istražuje Uskok, a novi načelnik Boško da Uskok istražuje samo njen rad

Prepirke, spočitavanja, prigovori i žustre polemike o tome što je “po zakonu”, a što nije, obilježili su jučerašnju sjednicu Općinskog vijeća Kukljice. Iako je na dnevnom redu bilo navedeno ukupno 13 točaka dnevnog reda prije nego je rasprava o njima uopće započela izglasano je kako se o 12. točki uopće neće ni raspravljati.

– Načelnik Općine Marin Boško predložio je raspravu o Urbanističkom planu uređenja zone Porforča, ali taj UPU je predmet istrage uskočkih istražitelja pa je prijedlog da se o toj točci u ovoj sada fazi ne raspravlja – rekla je Gorana Poropat, bivša načelnica Općine Kukljica, a sadašnja predsjednica Općinskog vijeća. Prozvani načelnik je uzvratio kako USKOK ne istražuje UPU za Porforču već njezine nezakonite radnje dok je obnašala dužnost načelnice, a to je potvrdio i Vice Čirjak, direktor Terra nekretnina, investitora u toj zoni, koji je napustio skupštinu odmah nakon što je s pet “ruku” izbačena ta točka s dnevnog reda.

Na dnevnom redu pred kukljičkim vijećnicima jučer su se tako našle čak četiri točke koje su glasile “ukidanje protuzakonitog ugovora koji je sklopio općinski načelnik s…”, a na koje se Boško prije nego su uopće pročitane kazao kako će odgovor dati u pismenom obliku.

Kulminacija se odrazila u izglasavanju smanjenja plaće općinskom načelniku na svega 5.600 kuna.

– Pošto je sam načelnik u jednom lokalnom tjedniku izjavio da će uštedjeti 50 tisuća kuna tako što će smanjiti svoj koeficijent plaće s 2,80 koliko je iznosio moj na 2,45 i da će tako njegova plaća biti manja za tri tisuće kuna mjesečno od moje, tvrdim da je to laž, ali želim mu pomoći da on ono što je obećao ispuni. Mi smo izračunali da će on toliko uštedjeti ako mu bude koeficijent 1,85 i to dajem na glasanje – rekla je Poropat naklon čega je pet od ukupno devet vijećnika podiglo ruku “za” i izglasalo daleko najmanju načelničku plaću u županiji. Zanimljivo je spomenuti kako vijećnicima iz redova HDZ-a i s nezavisne Martinovićeve liste nije smetala plaća Boškove zamjenice Ivone Cukar koja će ostati i nadalje 6.200 kuna, što je vjerojatno presedan u Hrvatskoj da zamjenica načelnika ima za 600 kuna veću plaću od samog načelnika općine.

Jedina odluka koja je jučer prihvaćena, a koju je predložio načelnik Boško bila je ona o ukidanju naknade za dječji vrtić za sve mještane Kukljice. Do sada su, naime, roditelji sa stalnim prebivalištem u tom otočnom mjestu za petodnevni boravak svojih mališana u mjesnom vrtiću izdvajali 280 kuna, a u buduće taj će se iznos naplaćivati samo povremenim korisnicima i roditeljima koji ne žive u Kukljici.

Izvor: Zadarski list