fbpx

Na A1 poginuo motociklist! Kolona prema Zagrebu 20 kilometara!

Nakon završenog očevida teže prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova Ogulin i Bosiljevo, na 68km u smjeru Zagreba, promet je u 11,50, h normaliziran, ali zbog pojačanog priljeva formirala se kolona vozila duga oko 20 km koja se usporeno kreće u smjeru Zagreba. Kako se doznaje iz policije, poginuo je motociklist koji je izgubio nadzor nad svojim motociklom te pao s njega. Na mjestu je poginuo. Radi se o austrijskom državljaninu.

U smjeru mora promet ide nesmetano.

Pojačan promet, zastoji i vožnja u koloni, mogući su na Krčkom mostu, duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, Istarskom ipsilonu, na autocestama A6 Rijeka-Zagreb i A1 Zagreb-Vrgorac, u oba smjera, i A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza Macelj. na autocesti A1 Zagreb-Vrgorac, u smjeru Zagreba, vozi se otežano u koloni dugoj oko 13km od odmorišta Jasenice prema tunelu Sveti Rok.

Pred naplatom Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona vozila koja se kreće duga je oko 1,5km.

Na Istarskom ipsilonu kolona vozila koja se kreće u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, dugačka je oko 1.5 km.

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima:
– na ulasku:
Metković (čekanje 1,45h), Aržano (čekanje 1h), Kamensko, Orah, Slavonski Brod i Stara Gradiška (čekanja su do 30min),
– u oba smjera:
Macelj, Bajakovo i Pasjak,
– na izlasku:
Rupa, Kaštel i Plovanija.

U trajektnim lukama i pristaništima promet je pojačan.

Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je danas, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrana.

Zbog prosvjeda zatvoreni su:
– na autocesti A3 Bregana-Lipovac, ulazni i izlazni kraci na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica (promet se preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod)
– D2 mjesto Korija kod Virovitice,
– D5 Lukač-Brezik,
– D7 u Velikoj Kopanici, Čemincu
– D55 Županja-Orašje,
– D515 na dionici Potnjani- Bračevci (obilazak Satnica Đakovačka- Gorjani- Krndija).

Na državnoj cesti D34 u Medincima vozi se jednim trakom.

Izvor: Index.hr