fbpx

Najbrži Zoran Žilić

Na startu utrke odvojio se trojac na čelu sa Zoranom Žilićem, dok su za njim trčali Marko Valičević iz Zagreba i Boštjan Hrovat iz Slovenije
Na utrci u povodu blagdana Velike Gospe koja se, s kratkim prekidom, trči od 2000. godine ove je godine nastupilo 30-ak atletičara iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na starigradskoj rivi nazočne je u ime Hrvatskog atletskog saveza pozdravio proslavljeni atletičar Joško Murat te zaželio svima dobro trčanje i dao znak za početak utrke. Inače, posebnost ove utrke je da natjecatelji startaju sa 0 metara nadmorske visine, a cilj je na 930 metara.

Na startu utrke odvojio se trojac na čelu sa Zoranom Žilićem, dok su za njim trčali Marko Valičević iz Zagreba i Boštjan Hrovat iz Slovenije. Stazu dugu 13,6 km prvi je prošao Žilić u vremenu 1:10:46 sekundi, dok je drugoplasirani Valičević zaostao svega osam sekundi. Vrlo blizu je bio i trećeplasirani Hrovat, koji je za pobjednikom zaostao 14 sekundi. U cilju trkače je dočekalo nekoliko stotina hodočasnika koji su pljeskom pozdravili sve atletičare.

Kod žena pobjednica se znala i prije početka utrke, jer je nastupila najbolja hrvatska brdska trkačica Marija Trošić Vrajić, članica AK Maksimir. Favoritkinja je i premoćno pobijedila u vremenu 1:27:7. Drugo mjesto je osvojila Radmila Maksimović iz Šibenika, dok je trećeplasirana Ana Kresojević, također članica AK Maksimir.

Nakon završetka svete mise i blagoslova koji je svim atletičarima i vjernicima podijelio mons. Želimira Puljića, zadarskog nadbiskupa i predsjednika HBK, uslijedila je podjela nagrada i priznanja najboljima. Nagrade je uručivao Marinko Katuša, direktor utrke, koji je zahvalio svima na dolasku te poručio da će se od iduće godine utrka održavati dan uoči Velike Gospe kako bi utrka dobila više na značaju, a i organizacijski bila još uspješnija. Najstariji sudionik utrke bio je 76-godišnji profesor Rajko Marković.

Izvor: Zadarski list