fbpx

NOVI DETALJI OBRAČUNA ISPRED NARODNJAČKOG KLUBA Mladića ubio nakon svađe o dugu!?

Pokojni Ante Katić podlegao je ubodima nožem u nedjelju rano ujutro u splitskoj bolnici

Protiv Daniela Jukića (20) iz Podstrane podnesena je kaznena prijava zbog ubojstva Ante Katića (22) iz Krila Jesenica te je doveden u pritvorsku policijsku jedinicu odakle će se sprovesti na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Pokojni Ante Katić podlegao je ubodima nožem u nedjelju rano ujutro u splitskoj bolnici gdje su mu liječnici od subote u zoru, kada je napadnut na Mertojaku, pokušali spasiti život.

Mladić je operiran dva puta, više puta su ga reanimirali i primio je 40 doza krvi. Do subote navečer stanje mu se donekle stabiliziralo te su njegovi prijatelji organizirali akciju prikupljanja krvi za potrebe daljnjeg liječenja. Međutim, unatoč naporima medicinskog osoblja, rane su bile preteške i nakon ponoći stanje se naglo pogoršalo te je mladić preminuo.

Očevid na mjestu krvavog zločina trajao je u subotu do iza podne, a tijekom cijelog jutra u policijskoj upravi ispitivani su svjedoci očevici i prijatelji i poznanici oba mladića.

– Oni su obojica bila u “Paganinija”. Daniel je Anti dugovao novac zbog čega su i izišli van kako bi razgovarali. U jednom trenutku Daniel je izvukao nož i tri puta ubo Antu. Onda je pobjegao prema hotelu “Duilovo”. Mi nismo mogli vjerovati, pa njih dvojica su se poznavala i družila inače. Ante ga uopće nije napadao zbog novca već je želio samo razgovarati – ispričao je mladić koji je i sam bio ispred noćnog kluba.

S druge strane, pojedini svjedoci su kazali kako je sada pokojni Ante bio te večeri neugodan prema Danielu, osumnjičenom za ubojstvo, već u klubu. Ostaje vidjeti što će daljnja istraga pokazati te hoće li tužiteljstvo naložiti istragu zbog tzv. običnog ubojstva ili tzv. teškog ubojstva ako se potvrde priče kao se radilo o novčanom dugu zbog kojeg je Daniel usmrtio Antu.

Kazneni zakon za ubojstvo propisuje kaznu od 5 do 15 godina zatvora, a za kvalificirano ubojstvo se može dobiti i dugotrajna kazna do 40 godina.

U slučaju da se potvrdi priča o dugovanju, postoji mogućnost da tužiteljstvo ide na zločin iz koristoljublja ili iz niskih pobuda u kojem slučaju će mladiću prijetiti i viša kazna. Odvjetnik koji bude zastupao Daniela Jukića sigurno će pokušati dokazati kako je njegov klijent bio isprovociran i napadnut kako bi istraga išla zbog ubojstva iz afekta što automatski znači i nižu kaznu.

Izvor: Jutarnji list