fbpx

Pag Art Festival

Grad Pag tijekom kolovoza domaćin je Festivala ozbiljne glazbe.

Nastavlja se Pag Art Festival.U Crkvi svetog Frane, gdje se održavaju programi,večeras od 21 sat, koncert priređuju Nikita Borisoglebski na violini,Marija Tepljakova,viola,Felix Korobov, violončelo i Lovro Pogorelić na klaviru.

Grad Pag tijekom kolovoza domaćin je Festivala ozbiljne glazbe pod ravnateljskom palicom našega pijanista svjetske reputacije Lovre Pogorelića. Naime, vođen idejom da se što kvalitetnijim sadržajem obogati i oplemeni život građana i odmor njihovih gostiju, Pogorelić je pokrenuo Festival kojim u Pag dovodi vrhunske glazbenike pa će tako i ove godine paškim posjetiteljima prirediti slično iskustvo.

Ovoga ljeta u prvom planu je glazba Johannesa Brahmsa, na čak tri od šest koncerata: klavirski recital Lovre Pogorelića 1. i komorni koncerti 3. i 9. kolovoza. U komornim programima odabrana su djela koja je Brahms napisao za violu (točnije, transkribirao) da bi unaprijedio violu kao pravi koncertni instrument. Na festival dolazi i Andrei Gridchuk, jedan od najboljih ruskih i europskih violista, a gost je i Felix Korobov, violončelist i dirigenta (on je šef –dirigent moskovskog muzičkog teatra „Stanislavski“). Zajedno s ruskom violisticom Marijom Tepljakovom, proslavljenim violinistom Nikitom Boriso-Glebskim i Lovrom Pogorelićem izvest će Brahmsov klavrski kvartet posvećen Clari Schumann, Brahmsovoj prijateljici koja ga je i praizvela.

Izvor: HRT Zadar