fbpx

Po referentu do 50 legalizacija mjesečno!?

5. rujna istječe rok za predaju detaljnog plana rješavanja zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata kojega gradovi i županije trebaju dostaviti u nadležno Ministarstvo. U županijskom Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje ističu kako je plan već u fazi realizacije, a isto tvrde i u gradskom Upravnom odjelu.

Plan kojim bi se trebalo riješiti najmanje 80 posto zahtjeva do kraja 2015. godine, treba sadržavati broj riješenih predmeta na mjesečnoj bazi, ukupan broj djelatnika za njegovu provedbu te ostale planirane mjere. Također, iz nadležnog Ministarstva traže da se posebno naznači ukoliko se plan ne može samostalno odraditi. Iz županijskog Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje ističu kako je plan već u fazi realizacije. Evo što je rekao pročelnik Željko Letinić:

“Raspisali smo natječaj koji je završen 16. ovoga mjeseca za primanje službenika u Upravni Odjel koji bi radili na tim poslovima. Pa gledajte, u prosjeku smo do sada rješavali 400 do 500 predmeta na mjesec, naravno da će se povećanjem broja ljudi koji će to raditi taj broj znatno povećati, a ako uspijemo to realizirati prosjek bi bio 40 do 50 rješenja mjesečno po referentu, ja se nadam da će tako i biti.”- kazao je Letinić.

Preko 900 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, od ukupno njih 13 tisuća i 400, već je riješeno – ističu iz zadarskog Upravnog odjela za provedbu dokumenata u građenju. U svrhu rješavanja legalizacije već smo zaposlili nove djelatnike, a moguća su i nova zapošljavanja s obzirom da se planom uvjetuje 80 postotna realizacija do kraja 2015. godine, kazala je Pročelnica gradskog Upravnog odjelaMarija Pavlović Palčok.

“Smatramo da mi već uvelike i provodimo plan i mislimo da možemo ispuniti zadane zadatke, trenutno rješavamo oko 150 predmeta na mjesčenoj razini. “- kaže Pavlović Palčok.

Izvor: HRT Zadar