fbpx

Susjeda: “Ne mogu više ovo izdržati”, vikala je žrtva prije nego što je sve utihnulo

Umirovljeni pomorac Mate Z. (62) ubio je u srijedu navečer, oko 18.40, svoju devet godinu mlađu suprugu Anu u njihovu zajedničkom stanu na zadarskoj Voštarnici, a zatim se sam prijavio zadarskim policajcima. U stanu na broju 13 ubrzo je u lokvi krvi pronađeno tijelo žene koju je 62-godišnjak, prema zasad još neslužbenim informacijama, pretukao do smrti.
– Po svemu sudeći, smrt je nastupila zbog udaraca u glavu jer smo uočili niz takvih ozljeda – izjavio je nakon očevida županijski državni odvjetnik Ivan Galović.

Iako je desetak minuta prije stravičnog čina nesretna žena strašno zapomagala, a zatim je sve utihnulo, nitko od susjeda nije pozvao policiju koja je od mjesta zločina udaljena samo stotinjak metara.

– “Ne mogu više ovo izdržati”, vikala je prije nego što je sve utihnulo. Prije toga sam čula jauke kakve nikada nisam čula u životu. Nisam ni slutila da se u stanu odigrava nešto tako strašno. Kako se baš nikada nisu svađali, mislila sam da susjedu nešto boli – kazala je susjeda supružnika koja je neposredno prije krikova nesretne žene šetala psa.

– Bilo je točno, sjećam se, 18.10. U jednom trenutku ugledala sam Matu na balkonu, a i on je vidio mene. Ni slutila nisam što će se dogoditi. Bili su skladan par, često su se šetali i znali su se držati za ruke – kazala je.

Dok su se zadarskom Voštarnicom prolamali krikovi žene, druga je susjeda mislila da se djeca u dvorištu igraju rata.

– Jedno oko mi je bilo na knjizi, a uho “vani”. Bili su to čudni krici, no mislila sam da se djeca igraju rata – kazala je stanarka zgrade u kojoj se dogodio zločin. Veliki šok doživjela je uža obitelj supružnika koji su oduvijek slovili kao skladan par.

-U strašnom smo šoku. Taj čovjek nikada nije povisio glas na svoju suprugu, a kamoli što drugo. On je bio u mirovini, a ona je radila kao čistačica u zadarskom trgovačkom centru – kazao je rođak 62-godišnjaka.

U trenutku zločina u stanu su bili samo ubojica i njegova supruga, iako imaju punoljetnog sina i kćer. U stotinjak metara udaljenu policijsku postaju 62-godišnjak je došetao oko 18 sati, kada je policajcima priznao da je ubio suprugu. Nije bio u alkoholiziranom stanju niti je evidentiran u policiji.

Što ga je natjeralo da do smrti pretuče suprugu, trebalo bi biti poznato nakon ispitivanja u policiji i pred državnim odvjetnikom koje se odvijalo u četvrtak do kasnih poslijepodnevnih sati. Prema zasad neslužbenim informacijama, kao motiv ubojstva navodi se njegova ljubomora.

Izvor: Slobodna Dalmacija