fbpx

U Županiji potpis novog ugovora s “Ryanairom”

U sklopu promotivne akcije “Ryanaira” u srijedu će u Zadarskoj županiji biti potpisan Ugovor o oglašavanju za 2013. godinu, a po prvi put svoje će potpise na ugovor staviti i gradonačelnici i načelnici s područja županije koji podržavaju ovaj projekt od velike važnosti za turizam i cjelokupno gospodarstvo. U Zračnoj luci Zadar podvlače da je efekte neprekidnog povećanja broja putnika koji u Zadar stižu ovom niskobudžetnom avionskom kompanijom pokazala i nedavna studija rađena na Sveučilištu po kojoj prosječna dnevna potrošnja avionskih gostiju iznosi 92 eura.

– Prošle je godine “Ryainair” u Zadar doveo 204 tisuće putnika, dok bi ove godine ta brojka trebala premašiti 300 tisuća. Vrlo je važno što se otvara mogućnost za dodatni razvoj ove suradnje jer je “Ryainair” pokazao interes za gradnju dva velika hangara, a to bi u budućnosti značilo cjelogodišnje slijetanje njihovih aviona, letove iz brojnih drugih destinacija i veliki rast broja prevezenih putnika – kaže direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Bakrač.

Direktorica Pupić-Bakrač navodi da bi “Ryanair” gradio hangar za boeing 737-800, te jedan za bojenje zrakoplova, čime bi kompanija koja uz 300 postojećih aviona čeka isporuku 100 novih aviona, upravo u Zadru mogla otvoriti jednu od svojih glavnih tehničkih baza. Zasada, “Ryanair” takve baze ima u Londonu, Dublinu, Frankfurtu, Bergamu i Charleroiju. Po prvi put će Ugovor o oglašavanju biti potpisan javno, a uz župana i predsjednika Turističke zajednice Zadarske županije Stipu Zrilića, naći će se i direktor TZ-a Ivo Dunatov, načelnici i gradonačelnici svih gradova i općina Zadarske županije, te predstavnici Gospodarske i Obrtničke komore.

Pretpostavlja se da je vrijednost ugovora oko deset milijuna kuna od čega će pola pokriti Hrvatska turistička zajednica, dok bi preostalu polovinu trebali osigurati Županija, te gradovi i općine kroz svoje turističke zajednice.

 Izvor: Slobodna Dalmacija