fbpx

Assad poručio Obami: Pratite zdrav razum svog naroda! Ovo je rat!

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad u ekskluzivnom je intervjuu za Fox News još jednom potvrdio kako je spreman provesti ruski plan i uništiti sve vladino kemijsko oružje, ali je i opovrgnuo bilo kakvu mogućnost da je njegova vojska bila umiješana u napad sarinom u predgrađu Damaska 21. kolovoza , u kojem je ubijeno više od 1400 osoba.

Assad je priznao da njegov režim posjeduje kemijsko oružje. “To više nije tajna”, rekao je za Fox News te dodao da je napad kod Damaska predstavljao očito kršenje međunarodne Konvencije o zabrani korištenja kemijskog oružja. “To je bio čin dostojan prezira. To je bio zločin”, kazao je Assad.

Sirijski predsjednik i dalje tvrde da njegova vojska ni na koji način nije bila umiješana u napad.

“Imamo dokaze da su terorističke skupine koristile sarin. Cijela priča da je vlada koristila kemijsko oružje uopće ne drži vodu. Mi nismo koristili kemijsko oružje!”, odlučan je Assad. Natuknuo je i da vjeruje da je sarin mogao biti uvezen iz bilo koje države. “Sarin je plin koji svatko, u svom domaćinstvu, može napraviti”, zaključio je.

Na kraju intervjua poslao je poruku američkom predsjedniku Baracku Obami: “Slušajte svoj narod! Pratite njihov zdrav razum!”. Dodao je i da smatra da su većina ubijenih u napadu kemijskim oružjem bili teroristi.”Ovo je rat”, zaključio je.

Izvor: Index.hr