fbpx

Dnevni Avaz: Ninoslav Pavić je izvukao milijune iz “Holiday Inna” i upropastio simbol Sarajeva!

Sarajevski dnevnik Dnevni Avaz objavio je danas članak u kojem se tvrdi da je osnivač i suvlasnik “Europapress Holdinga” (EPH) iz Zagreba Ninoslav Pavić jedan je od ključnih ljudi kriminalne hobotnice koja je od 2003. godine do danas izvukla milijune maraka iz sarajevskog “Holiday Inna“, čime su olimpijski simbol Sarajeva doveli do propasti. Sarajevski dnevnik oslanja se na podatke koje su dobili od austrijskih istražitelja Hypo afere, a objavili su i do sada nepoznate detalje priče u kojoj je glavni lik upravo Pavić.

Avaz podsjeća da je sarajevski hotel “Holiday Inn” 2003. godine kupila austrijska kompanija “Alpha Baumanagement” za 43 milijuna švicarskih franaka. Nedugo nakon toga ispostavilo se da su za ovu investiciju Austrijanci uzeli kredit od “Hypo Alpe Adria Grupe” koji nisu mogli vratiti. Zbog toga se pod misterioznim okolnostima hotel vrlo brzo našao u vlasništvu “Hypo Alpe Adria Grupe”. Sama priča o hotelu dio je istrage austrijskih istražitelja kojima je sumnjiva kupovina jer je “Hypo Alpe Adria Grupa” platila više od 43 milijuna švicarskih franaka.

“Prema navodima istražitelja, to je bila tri puta viša cijena od realne. Usto, indikativno je da je uplata izvršena na račun firme ‘Hypo Consultants’, koja u to vrijeme uopće nije bila registrirana?! Osim toga, istražitelji vjeruju da je nekoliko godina kasnije ‘Hypo Consultants’, firma-kćerka ‘Hypo banke’, prodana po preniskoj cijeni, a tajanstvene kupce navodno je kreditom potpomogla upravo ‘Hypo banka’. Navodno je novac samo obrnut, jer je do danas nepoznato gdje su završila sredstva namijenjena investiranju u hotel”, navodi se u članku u kojem se dodaje da se kao jedan od misterioznih kupaca sarajevskog hotela spominje Ninoslav Pavić, koji je, kako godinama tvrde hrvatski mediji, jedan od suvlasnika “Hypo Consultantsa”.

Avazu je potvrđeno da je Pavić zapravo vlasnik i 26 posto udjela u “Holiday Innu”.

“Austrijski istražitelji provjeravaju i poslovne veze Pavićevog ‘Europapress Holdinga’ i ‘Hypo Consultantsa’, a prema dostupnim podacima istrage, sumnja se da kupci ‘Hypo Consultantsa’ nikada nisu uplatili novac ‘Hypo banci’ iako je vrijednost te firme, prema nekim procjenama, iznosila 1,6 milijardi eura”, tvrdi se u članku.

Pavić posjeduje nekretnine u BiH i Srbiji te, primjerice, udjele u hotelu “Esplanade” u Zagrebu i upravo “Holiday Innu” u Sarajevu, što Pavić nikada nije demantirao zaključuje se na kraju.

Izvor: Index.hr