fbpx

Filip Dizdar nominiran za MTV-jevu nagradu

Nominirani su i bosanskohercegovački reper Frenkie, slovenska kantautorica Katja Šulc te srpski bendovi S.A.R.S. i Svi na pod!

Mladi glazbenik Filip Dizdar iz Zadra, bosanskohercegovački reper Frenkie, slovenska kantautorica Katja Šulc te srpski bendovi S.A.R.S. i Svi na pod! – pet je nominiranih izvođača iz regije koji će se natjecati za MTV-jevu nagradu Best Adria Act na ovogodišnjoj dodjeli europskih nagrada što će biti održana 11. studenog u Amsterdamu. Glasanje je počelo već jučer na službenoj stranici mtvema.com i trajat će sve do 24. listopada u ponoć, kad će biti objavljeno ime pobjednika.
S.A.R.S. se nadaju pobjedi

– Nominacija za MTV Adria Act me je razveselila jer jako vjerujem u muziku koju radim i drago mi je što imam podršku MTV-a da se i dalje bavim onim što volim. Ovim putem pozivam sve ljude koji prate moj rad, a i ostale koji će možda tek početi, da mi daju svoj glas, poručio je Filip Dizdar.
Bosanskohercegovački reper Frenkie naglasio je kako ova nominacija dolazi kao šlag na kraju s obzirom na to da je njegov album “Troyanac” objavljen prije gotovo godinu dana.

– Jako sam sretan kako je album prošao, odlične kritike, odličan feedback publike pa i ova nominacija govore da je ovo moj najbolji album do sada, poručio je Frenkie.

Drugu nominaciju za Best Adria Act dobio je i beogradski S.A.R.S. koji će 15. studenog nastupiti na velikom koncertu u Dvorani mladosti s Brkovima, a kao podrška Dubioza kolektivu.

– Nadamo se da ćemo pobijediti. Ova nominacija je samo potvrda onoga što vidimo na našim koncertima širom regije, a to je da priča S.A.R.S. raste iz dana u dan. Pozvao bih sve fanove da glasaju za nas i da nam omoguće da odemo u Amsterdam, poručili su.
Spektakl u Amsterdamu

Poznat kao najprestižniji glazbeni događaj u Europi, ovogodišnji MTV EMA spektakl će se održati u Amsterdamu, slavnoj kulturnoj prijestolnici Nizozemske. Nakon prošlogodišnjeg rekordnog izdanja dodjele u Frankfurtu, 2013 MTV EMA prenosit će se uživo u nedjelju, 10. studenog, iz fantastične nove arene Ziggo Dome.

 Izvor: Zadarski list