fbpx

K. Pupić-Bakrač: Ministar nije tražio da vratim novac

Bonus su odobrili Skupština i NO ZL Zadar’, rekla je direktorica zadarske Zračne luke Katica Pupić-Bakrač na konferenciji za novinare obrazložila je, tko joj je kada i kako odobrio isplatu stimulativnoga dijela plaće, odnosno takozvanoga bonusa, koji je ovih dana izazvao buru u javnosti.

Isplatom 195.000 kuna nagrade za poslovni uspjeh nisam učinila ništa protuzakonito niti nemoralno, a taj stimulativni dio plaće odobrio mi je Nadzorni odbor i Skupština Zračne luke na čelu s resornim ministrom Sinišom Hajdašem Dončićem 14. svibnja ove godine. Ministar je tada pohvalio moj rad, rekla je Pupić Bakrač novinarima.

Bonusi u državnim tvrtkama isplaćivali su se samo u slučaju pozitivnoga poslovanja, a Zračna luka Zadar lani je ostvarila više od 40 milijuna kuna prihoda, te sedam milijuna kuna dobiti.
Kroz nju je prošlo više od 370.000 putnika, ili 30 posto više nego 2011. godine. Zadarski aerodrom već sada je premašio lanjsku brojku od 371.256 putnika.

Osvrnula se i na medijske napise u kojima joj je navodno resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić zaprijetio smjenom ne vrati li novac.

Nikakav naputak ili preporuku o neisplati tog dijela plaće nikada nisam dobila. Varijabilni dio plaće može biti vraćen, pisanom odlukom Vlade ili ministra, a nikako usmenim zahtjevima ili ucjenama. Nije u pitanju novac, nego je stvar principa i međusobno potpisanog ugovora. Dakle, ukoliko dobijem pismenu odluku dužna sam je poštovati, novac ću vratiti, a svoja prava zaštiti pravnim putem, istaknula je direktorica zadarskoga aerodroma.

Nije željela komentirati imaju li medijski napisi i navodne prijetnje smjenom ikakve veze s političkim angažmanom njezina supruga Marka Pupića Bakrača, zadarskoga gradskog vijećnika koji u svojim kritikama ne štedi ni HDZ ni SDP.

Izvor: HRT Zadar