fbpx

KaLibar bestiVal već postao tradicionalan

Predstavljanjem knjige “Mučenice” zadarskog pisca Želimira Periša, na otvorenoj pozornici ispred zgrade Kazališta lutaka, sinoć je započeo novi festival književnosti u Zadru. Trodnevni festival, naziva “Kalibar -bestival”, pokrenut je inicijativom zadarskih pisaca okupljenih u društvo ZaPis, a cilj je promocija književnosti i Zadra. Kako je na sinoćnjem svečanom otvorenju u šali istaknuto, a nakon pozitivnih dojmova publike i organizatora, festival je već nakon prvog izdanja postao tradicionalan.

O prvim dojmovima, umjetnički voditelj festivala, Kruno Lokotar:

“Sjajni ja sam nabrojao 100 – tinjak ljudi u publici, to je apsolutno ono čemu sam se nadao i na neki način očekivao, jer nakon pozitivnog šibenskog iskustva, a Zadar je ipak puno veći grad; A Zapis je svojom djelatnošću i autorima koje izbacuje pokazao da ima što za pokazati.”

Zadarski pisac Želimir Periš:

“Kao prvo izuzetno mi je drago, koliko se publike pojavilo na našem prvom festivalu, jer nika ne znaš, mi se trudimo, radimo, dovodimo zanimljive goste, zato nam je drago da je pozitivna reakcija publike.”

Današnji program počinje od 17 sati, u galeriji Đina, otvorenjem izložbe Marija Jurjevića. Od 19 sati, u dvorištu Kazališta lutaka na postavljenoj pozornici, organizira se predstavljanje knjige ” Bulevar narodne revolucije” autora Marka Tomaša. To je ujedno i središnji dio današnjeg programa koji završava koncertom Damira Avdića.

Izvor: HRT Zadar