fbpx

Ništa od Skupštine Zračne luke zakazane za utorak!

Pokušali smo saznati što je sve na dnevnom redu izvanredne skupštine Zračne luke na kojoj bi trebala biti smijenjena Katica Pupić-Bakrač, hoće li se održati u Zagrebu, u kabinetu ministra, ili možda u Zadru. No nitko od ovdašnjih članova Skupštine, u Zadarskoj županiji, Gradu Zadru ni u Općini Zemunik nije još dobio ni poziv ni materijale, iako je, kako je priopćeno iz Ministarstva, sjednica zakazana za 24. rujna.

A na upit o dnevnom redu skupštine, vremenu i mjestu održavanja nema odgovora ni iz Ministarstva prometa. Saznali smo, međutim, da je ministar Siniša Hajdaš Dončić tražio od direktorice da uputi poziv za skupštinu na kojoj bi trebala biti smijenjena, no izgleda da Katica Pupić Bakrač nije pristala na ovakvu proceduru jer nije u skladu s usvojenim aktima i načinom rada zračnih luka. Sazivanje Skupštine, razrješenje i postavljanje direktora ima posebnu proceduru koja u ovom slučaju nije poštovana.

Sjednica još u biti nije sazvana i ne zna se kad će biti.

No kad se cijela ova situacija sagleda u kontekstu aranžmana koji je Zračna luka Zagreb sklopila s Francuzima, te ambicija Zračne luke Zadar da se u suradnji s Ryanairom i drugim niskotarifnim kompanijama u narednih nekoliko godina dosegne čak milijun putnika, sve poprima neke druge dimenzije. U svakom slučaju priča još nije gotova.

Izvor: Zadarski list