fbpx

Od plesa do pravljenja kolača

U organizaciji Udruge za kreativni razvoj Domaći, Zadra snova i Zajednice udruga Centra nezavisne kulture u četvrtak je u staroj zgradi kazališta lutaka odigrana predstava »Kuhinja za 5«. Izvele su je dvije članice performing grupe Kamp, proslavljajući izvedbom ujedno i sedmu godinu svog djelovanja.

»Kuhinja za 5« je kombinacija plesa i glume, svojevrsni plesno-dramski igrokaz koji tematizira odnos dvije studentice za vrijeme trajanja ispitnih rokova. Iako zaokupljene ispitnim problemima, izvođačice se, umjesto »grijanja« stolice, odluče napraviti kolač. Nažalost, predstava je privukla tek malobrojne posjetitelje, uglavnom članove udruga uključenih u realizaciju izvedbe.

Članice Kampa bave se suvremenim plesnim izrazom, autorice su različitih performansa i zapaženih uličnih intervencija (Soldački intermezzo, Bez lica, Žabe, Vreće, Keč d skeč, Odnos ili Relacije, Tvornica, U prolazu).

Dio su festivala Nepokoreni grad od svog debitantskog nastupa na prvom festivalskom izdanju 2006. godine do danas. Kroz godine sazrijevanja festivala i Kamp se nadograđuje drugačijim idejama i pristupima, kako na specifičnim outdoor lokacijama, tako i u izvedbenoj estetici te koreografskim zamislima. Projekt Nepokoreni grad na putu 2013. se provodi kroz platformu Clubture, uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba i Zaklade »Kultura nova«.

Izvor: Zadarski list