fbpx

Odakle Biogradu 300.000 eura za Dane Harley Davidsona?

Zadnju sjednicu biogradskog Gradskog vijeća obilježilo je pitanje vijećnice SDP-a Slavice Jeličić upućeno biogradskom gradonačelniku Ivanu Knezu: kako misli namaknuti 300.000 eura potrebnih za troškove manifestacije Dani Harley Davidsona koju Biograd iduće godine želi opet organizirati u svome gradu.
Domaćinstvo Dana Harley Davidsona prije dvije godine u Biograd je dovelo oko 25 tisuća ljubitelja najslavnijeg motorističkog brenda iz cijelog svijeta, hotelski kapaciteti i privatni smještaj od Zadra do Biograda više su tjedana bili odlično popunjeni, ruke su trljali i ugostitelji i trgovci, a medijska promocija Biograda doživjela je svoj vrhunac.

Nitko nije imao ništa protiv motorista, dapače, pitalo se kad će doći opet. Zašto je biogradska oporba sada protiv dolaska Harley Davidsona?

– Krivo su me protumačili! Nisam rekla da sam protiv održavanje takve manifestacije u Biogradu. Dapače, na sjednici sam izričito naglasila da je prije dvije godine bilo fantastično i veličanstveno, nešto savršeno i pozitivno za sve – kaže Slavica Jeličić, i onda dodaje “ali”…

– U današnjoj situaciji nikome nije lako puniti proračun pa me zanimalo kako grad namjerava namaknuti potrebnih 2,250.000 kuna. Teško se živi i nije vrijeme za rasipnost. Možda novac može biti utrošen na druge, prioritetnije, stvari. Ionako je Knez zadnji put rekao da Grad od Dana Harley Davidsona nije ništa uprihodio. Nisam protiv, ali nisam ni za to da se troši ako se nema – govori Jeličić.

Ističe rok za prijavu

Gradonačelnik Ivan Knez u istupu SDP-ove vijećnice ne vidi negativan stav oporbe prema okupljanju motorista u Biogradu.

– Oni su načelno bili protiv jer smatraju da nije vrijeme za takve troškove, odnosno da je manifestacija preskupa. Sigurno da to nije mali novac, ali grad bi od potrebnog iznosa dao najviše oko 700.000 kuna. Pola milijuna osigurali bi ugostitelji, a ostatak hotelske kuće, agencije, sponzori… Svi oni koji u tome prepoznaju svoj interes – kaže Knez dodajući kako upravo ovih dana ističe rok za prijavu zainteresiranih na javni natječaj za organizaciju Dana Harley Davidsona u Biogradu.

Natječaj za organizaciju

Kako bi izbjegli sve zamke takvih organizacija raspisali smo javni natječaj. Na taj način ćemo doznati koliko što uistinu košta u jednoj takvoj organizaciji. Mislim da se ponude mogu slati do ponedjeljka. Ako uspijemo zatvoriti financijsku konstrukciju, idemo u manifestaciju. Ako ne budemo mogli, nikome ništa. Jer, zašto bi se upuštao u nešto pod upitnikom ako se oporba tome protivi – odgovara biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Izvor: Slobodna Dalmacija