fbpx

Papa smijenio nadbiskupa u Dominikanskoj Republici pa ga smjestio na tajno mjesto: Istražuju ga zbog pedofilije!

U Vatikanu su šutjeli o smjeni ambasadora Vatikana u Dominikanskoj Republici, nadbiskupa Josefa Wesolowskog! Tek nakon što je lokalni državni tužitelj izvijestio da je u tijeku istraga nad njim zbog pedofilije, glasnogovornik Vatikana potvrdio je kako su ga povukli iz zemlje, no nije želio govoriti o kakvim se optužbama radi. Kako javljaju strane agencije, mjesto na kojemu se nakon odlaska iz Dominikanske Republike, nepoznato je.

Umjesto njega, o tome za što se optužuje Papinog izaslanika, govorio je Francisco Dominguez Brito, državni tužitelj u Dominikanskoj Republici. On je kazao kako je istraga u početnoj fazi te da se ispituju navodi koje su objavili lokalni mediji, a prema kojima su Wesolowski i njegov kolega i prijatelj seksualno iskorištavali dječake.

“Nećemo dozvoliti nikome da Crkvu i druge religijske institucije iskorištavaju kao štit da bi činili kriminalna djela, pogotovo prema djeci”, dodao je Brito.

Dominikanska televizija objavila je nedavno kako je Wesolowski spavao u svojoj kući na plaži u istoj sobi s nekoliko dječaka koji su bili ministranti. Također, nekoliko lokalnih stanovnika tvrdilo je kako je dječake kod nadbiskupa dovodio njegov kolega, također poljski svećenik, Alberto Gil Wojciech.

 Izvor: Index.hr