fbpx

Performansi na deset lokacija

Deset performera i deset umjetničkih radova nastalih kroz intenzivnu desetodnevnu radionicu bit će predstavljeni tijekom cijelog dana na deset lokacija.

Izvedbeni umjetnički projekt na specifičnim lokacijiama u Zadru, TRAFO 2013 angažira mlade umjetnike različitih iskustava i različitih nacionalnosti u istraživanju pojma tranzicije; priliku i potencijal kao i krizu i izazove s kojima smo suočeni u neprestanoj mjeni osobne, socijalne i globalne dinamike vremena u kojem živimo.

Deset performera i deset umjetničkih radova nastalih kroz intenzivnu desetodnevnu radionicu biti će predstavljeni tokom cijelog dana na deset lokacija, devet na poluotoku i jedna na plaži pored žute kuće (kod Elektre).

Radovi su nastali kao rezultat kreativne suradnje pedagoga i performera čiji su krativnost i osobni pristup bili oblikovani i vođeni kroz glumačke vježbe i trening

Radionicu su vodili Kristin Guttenberg, umjetnička pedagoginja iz Berlina, te Zadru poznat kazališni pedagog još od kasnih devedesetih Aleksandar Acev. Kao specijalna suradnja pridružila se još i Jule Frierl iz Berlina koju smo mogli vidjeti pred nekoliko dana sa vrhunskom predstavom na Monoplay festivalu. Glumci/performeri/plesači su Dominnique Wendler, Danilo Andreas Sepulveda Cofre, Ivana Jenjić, NataliePerić, Ana Kolega, Jelena Karoglan, Mia Burčul, Lucija Mikas, Kate Marušić i Hrvoje Perc.

Radionica i izvedbe nastale su u zajedničkoj produkciji The moving acadeny iz Berlina i Teatra VeRRdi iz Zadra u suradnji sa udrugom Zalet i Monoplay festivalom uz podršku Kazališta lutaka Zadar, Goethe instituta u Zagrebu i Grada Zadra.

Težnja ovog projekta je razvijanje mreže i internacionalne razmjene u kazališnom i performerskom iskustvu čime se Zadar uključuje u Europske tokove, a kao domaćin dobija program koji razvija dijalog otvorenog razmišljanja u formi ulične umjetnosti integrirane u turistički sadržaj koja istovremeno ne dijeli publiku interesno na građane i turiste već im se obraća kao individualnim osobnostima.

PROGRAM

1) 9.00 Morske Orgulje Warm Up (1h)

2) 10.00 Morske Orgulje Press Info on Location (30 min)

3) 11.30 M. Klaica/E Kotromanic Intro Action

(30 min)

4) 12.00 E. Kotromanic 2 “I want to be Touched” (30 min Mia Burčul repeated)

5) 15.00 E. Kotromanic 4 “Naked Lunch”

(15 min) Ana Kolega

6) 16.00 Sv. Dominik “HeartBeat “

(6 min) Natali Perić

“The big picture” (15 min) Hrvoje Perc

7) 17.00 J. Vidulica 10 “The life of illegal immigrant / Mousetrap”

(1h repeated) Jelena Karoglan

8) 17.30 Plemića Borelli “Froschkönig”

(15 min) Lucija Mikas

9) 17.50 Stomorica “Hochzeit I”

(20 min) Danilo Andres Sepulveda Cofre

10) 18.25 Forum Capitolij “Return to …”

(15 min) Ivana Jenjić

11) 19.15 Plaža kod žute kuće “Halugica”

– iza elektre

(15min) Dominique Wendler

12) 20.00 Poljana požarisće 2 “Kompozicija za pjesnika i anti-orkestar Composition for poet and anti- orchestra”

(15 min) Kate Marušić

13) 20.30 Stomorica “Hochzeit II”

(20 min) Danilo Andres Sepulveda Cofre

14) 21.00 Sv. Dominik “The big picture”

(15 min) Hrvoje Perc

15) 21.20 Kazaliste Lutaka “Just to be Clear” (30 min) Iva Burčul

Izvor: Hrt Zadar