fbpx

Posjet izaslanstva makedonske regije Pelagonija

Predstavnici Udruženja obrtnika Zadar jučer su primili izaslanstvo makedonske regije Pelagonija koje na području Zadarske županije boravi u sklopu studijskog putovanja organiziranog unutar projekta The USAID Macedonia Small Business Expansion Project. Cilj je jačanje malog poduzetništva te povezivanje s gospodarstvenicima iz regije.

U makedonskom izaslanstvu su bili gradonačelnici i načelnici gradova i općina iz regije Pelagonija te predstavnici tamošnjeg Centra za razvoj i USAID-a.

Makedonsko izaslanstvo boravilo je na području Zadarske županije od 10. – 12. rujna 2013. godine, u kojem razdoblju su organizirani susreti sa predstavnicima Grada Zadra, Zadarske županije, Grada Biograda na moru, Općine Poličnik, UNDP-a, te posjeti tvrtkama Maraska, zadruzi Masvin i obilazak projekta navodnjavanja Baštica.

Sastanak u Udruženju obrtnika Zadar, institucionalnog predstavnika zadarskih obrtnika, organiziran je slijedom aktivne uloge Udruženja u izradi osnivačkih akata za LAG BURA, kao i animaciji članova za uključivanje u rad svih zadarskih LAG-ova.

Predsjednik Udruženja Mladen Malta na sastanku je ukratko predstavio obrtnički komorski sustav i ulogu Udruženja obrtnika Zadar sa posebnim naglaskom na sudjelovanje u osnivanju LAG-ova na zadarskom području. Budući su poljoprivreda i stočarstvo najrazvijenije gospodarske grane u makedonskoj regiji Pelagoniji, sastanku su nazočili Pročelnik Sekcije proizvodnog obrta Mate Lukin,koji je predstavio poslovanje mesarskog obrta Lukin i ribarske zadruge Omega3, te Zdenka Vukić ispred pekarske tvrtke Vražap.

 S regijom Pelagonija i problemima s kojima se u radu susreću makedonski poduzetnici domaćine je upoznala direktorica Centra za razvoj Emilia Gjeorska. – izvjestili su iz Udruženja obrtnika Zadar.

Izvor: Zadarski list