fbpx

Pusić odgovorila Merkel: Uskladili smo se s obvezama

Hrvatska se uskladila s preuzetim obvezama, istaknula je u New Yorku potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, reagiravši na izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel koja je rekla kako se nada da će Hrvatska ispoštivati sve stvari oko kojih se dogovorila.

Pusić je čestitala Merkel na izbornom rezultatu, te joj je poručila da je dobrodošla u Hrvatsku koju je najavila posjetiti nakon izbora.

“Očito budući da je bila zaokupljenja kampanjom možda nije vidjela da se Hrvatska uskladila s preuzetim obvezama. Hrvatska mora ispunjavati preuzete obveze, zato smo ih i preuzeli to je u našem interesu, a ja se kao inoministrica za to neposredno i brinem. Mislim da smo usklađivanje hrvatskog zakonodavstva s europskim uhidbenim nalogom riješili i da će se to u sljedećih nekolio dana i vidjeti”, rekla je Pusić.

Komentirala je Pusić i medijske napise da će HNS ipak poduprijeti SDP-ov prijedlog ustavnih promjena ako se nemogućnost zastare bude odnosila na sva teška ubojstva, a ne samo na ona politički motivirana.

“Ja i HNS smo još uvijek na stajalištu da Ustav treba mijenjati malo i rijetko, no isto tako sam spremna saslušati argumente. Poslušala sam premijerove i argumente mojih kolega u Vladi i prihvaćam ih, razgovarala sam također i s kolegama u stranci oni također smatraju da su to razumni i racionali argumenti i podržat ćemo ih”, istaknule je Pusić koja zajedno sa predsjednikom Ivom Josipovićem boravi u New Yorku gdje će sudjelovati na 68. zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Izvor: Index.hr