fbpx

Radnici Zračne luke Zadar stali u obranu direktorice: Ona je naša heroina koja je uzdigla brod koji je tonuo!

Isplata stimulativnog dijela plaće direktorici je zaslužena i legalna, direktorica ni u jednom trenutku nije bila u prekršaju i nije napravila ništa protivno zakonu.

Najavljenu smjenu smatramo neutemeljenom i štetnom, prvenstveno za Zračnu luku Zadar, a posljedično i za nas zaposlenike, stoji u inicijativi radnika Zračne luke Zadar kojom se protive smjeni svoje direktorice Katice Pupić Bakrač.

Od 130 zaposlenih, među kojima je 70 stalno zaposlenih i 60 sezonaca, inicijativu je u svega dva dana potpisalo njih 122, a opće je uvjerenje kako će to učiniti doslovce svi.

U četvrtak je održana konferencija za novinare na kojoj su okupljeni radnici direktoricu nazivali „naša heroina koja je uzdigla brod koji je tonuo“, isticali su da je „ovo prvi put da je u 15 godina dobila nagradu“ i uglas zaključili da je „ona to i zaslužila“, a Ljubica Perica je novinare uvjeravala da se „takva osoba rijetko rađa“.

U Split i Zagreb avioni slijeću sami od sebe, a ovdje se za svaki avion itekako treba potruditi, poručili su zaposlenici Zračne luke Zadar.

Tekst radničke inicijative je pročitala Željka Pintarić podvlačeći da je riječ o spontanoj reakciji.

– Želimo javno iskazati svoju podršku direktorici i apelirati da se obustave postupci oko njene smjene. S obzirom da je tijekom posljednjih 15 godina zajedno s nama iznimno uspješno vodila Zračnu luku Zadar, omogućivši njen rast, razvoj, nova zapošljavanja i prosperitet za cijelu regiju, smatramo najboljim rješenjem da upravo ona sa svojim dosadašnjim iskustvom, energijom i sposobnošću nastavi obavljati dužnost direktorice.

– Entuzijazam s kojima nas je vodila k ostvarenju zacrtanih ciljeva pokrenuo je u nama osjećaj pripadnosti i snažne motiviranosti za doprinos uspješnom poslovanju Zračne luke i cijele Zadarske županije. Svjedoci smo da je radila i po 15 sati dnevno, kazala je Željka Pintarić.

Ukoliko vlasnici Zračne luke Zadar ustraju u svojoj namjeri da smijene Pupić Bakrač, iskazujemo svoju zabrinutost za daljnje funkcioniranje i poslovanje Zračne luke jer se smjena događa u najgorem mogućem trenutku kada sve ostale hrvatske zračne luke pregovaraju i dogovaraju s aviokompanijama poslove i promet za iduću sezonu.

Umjesto toga, stoji u radničkoj inicijativi, Zračna luka Zadar ostaje bez uprave koja bi taj posao trebala odraditi i za koju smo uvjereni da bi ga odradila na najbolji mogući način.

Pozivamo sve vlasnike Zračne luke Zadar da poslušaju glas razuma, uvaže stav zaposlenih i odustanu od smjene uprave, jer ne želimo dijeliti sudbinu upropaštenih firmi zbog smjene uspješnog vodstva, poručili su radnici Zračne luke Zadar.

Dan prije nego radnici, gradonačelnik Božidar Kalmeta je u odgovoru novinarima objavio da je i Grad Zadar protiv smjene Katice Pupić Bakrač.

– Prema isplati bonusa rukovodećem kadru u tvrtkama javnog sektora principijelno imamo negativan stav zbog aktualne teške gospodarske krize i relativno dobrih primanja rukovoditelja i bez bonusa. Zalažemo se za rješenje problema bez smjene direktorice, stoji u Kalmetinom priopćenju uz napomenu da je Katica Pupić Bakrač bila uspješna direktorica.

Zrilić: Upitno održavanje Skupštine

Država je vlasnik 55 posto udjela u Zračnoj luci, Grad Zadar i Zadarska županija po 20, te Općina Zemunik pet posto, a nakon novinarskih pitanja, protiv smjene direktorice Pupić Bakrač izjasnio se i župan Stipe Zrilić stavljajući znak pitanja na održavanje Skupštine Zračne luke najavljene za 24. rujna.

– Pokušala se sazvati skupština Zračne luke na kojoj je trebalo biti razrješenje direktorice odnosno uprave Zračne luke Zadar. Bilo je nekakvih proceduralnih problema i kršenja zakona u toj proceduri, tako da nisam siguran da će se ta skupština održati u dogledno vrijeme, kazao je župan Zrilić.

 Izvor: Slobodna Dalmacija