fbpx

Starigradski treking na sajmu u Chamonixu

Na desetom turističkom sajmu Ultra Trail Show održanom u francuskom gradu Chamonixu predstavljena je po drugi put i Rivijera Paklenica. Radi se o specijaliziranom sajmu namijenjenom poklonicima aktivnog odmora, i to prvenstveno planinarenja i trekinga koji se održava u sklopu jedne od najvećih svjetskih treking utrka Ultra Trail du Mont Blanc. Na sajmu su zajednički predstavljene dvije najznačajnije hrvatske treking utrke – Velebit Ultra Trail i 100 milja Istre.

Predstavljanje Rivijere Paklenica na ovom sajmu rezultat je suradnje Kluba pustolovnih sportova Multisport kao organizatora utrke Velebit Ultra Trail, Javne ustanove NP Paklenica i Turističke zajednice općine Starigrad te potpore Hrvatske turističke zajednice.

Ultra Trail Show je najveći sajam u Francuskoj namijenjen trekingu i planinskim utrkama, a utrka UTMB u sklopu koje se održava sajam je jedno od najznačajnijih događanja takve vrste u svijetu. U četiri težinske kategorije u utrci sudjeluje oko 6000 natjecatelja iz svih krajeva svijeta, a lani je bilo zastupljeno 75 nacija.

Trasa UTMB utrke prolazi kroz Francusku, Italiju i Švicarsku u dužini od 168 kilometara i ukupno 9.600 metara visinske razlike. Ove je godine u utrci sudjelovalo sedam natjecatelja iz Hrvatske i svi su je uspješno završili unutar zadanog vremena.

 Izvor: SD