fbpx

Suncobrane zamijenite kišobranima

Je li ljetnom ugođaju konačno došao kraj? Nakon pretežno sunčanog tjedna iza nas, pred nama je tjedan s malo nestabilnijim vremenom. U ponedjeljak će na Jadranu biti promjenljivo. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Već od jutra na sjevernom Jadranu oblačnije, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom.

U drugom dijelu dana slabe kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom bit će i u Dalmaciji, iako će se u dijelu Dalmacije zadržati suho. Puhat će slabo do umjereno jugo, ponegdje na sjevernom Jadranu i jugozapadnjak. Jutro malo toplije, najviše dnevne većinom od 23 do 28°C.

U kopnenima područjima zemlje u ponedjeljak počinje nestabilnije razdoblje. Jače naoblačenje, povremeno s kišom očekuje se prvo na zapadu zemlje, u drugom dijelu dana proširit će se i na Slavoniju. Bit će i dužih sunčanih razdoblja. Sredinom dana moguće su značajne temperaturne razlike u odnosu na krajnji sjeverozapad i istok zemlje, javlja Crometeo.

Od početka tjedna do idućeg vikenda u većem dijelu zemlje bit će čestih izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, uglavnom na Jadranu. Temperature zraka bit će u laganom padu.

Izvor: Slobodna Dalmacija