fbpx

Cedevita uzela puni plijen na Višnjiku

Prvi hrvatski derbi u košarkaškoj ABA ligi igrao se u 3. kolu u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Do treće uzastopne pobjede stigli su igrači Cedevite koji su svladali Zadar rezultatom 73:66.

Gosti bolje ulaze u utakmicu te već u 4. minuti vode 11:2, 9 koševa u tom periodu postigao je Nolan Smith. Zadar se koncem prve četvrtine budi, stiže na zaostatak od 3 koša dok zakucavanjem Nurkića, Cedevita nakon uvodnih deset minuta vodi 20:14.

Početkom druge dionice Cedevita po prvi puta odlazi i na deset razlike, 24:14 koje je branila gotovo cijeli taj period. na odmor se otišlo njihovim vodstvom 35:29.

Zanimljiva košarka igrala se i u trećoj četvrtini, Zadar je prijetio a Cedevita je uoči odlučujućih deset minuta vodila 56:50.

Tri minute prije kraja 67:64 je za Cedevitu, tricu za poravnanje promašuje Prostran ali ne i Tomas za gostujućih 70:64. Već tada se dalo naslutiti da će bodovi otići put Zagreba, tako je i bilo. Završnicu su igrači Cedevite odigrali rutinirano te su slavili s ranije spomenutih 73:66.

Do uspjeha ih je predvodio dvojac Bilan – Nurkić, sa po 16 odnosno 15 postignutih koševa. Jusuf Nurkić. Kod Zadra, 16 je dao kapetan Ive Ivanov

Sada nakon tri odigrana kola Cedevita se s maksimalnim učinkom nalazi na vrhu tablice dok Zadar s 1 pobjedom i 2 poraza je u donjem djelu ljestvice. U sljedećem kolu Zadar gostuje kod Partizana dok je Cedevita domaćin MZT-u.

Izvor: HRT Zadar