fbpx

DRAMA U KARLOVCU Snažna eksplozija uništila cijeli kat zgrade, jedna žena ozlijeđena

Na mjestu nesreće su sve interventne službe, hitna pomoć, vatrogasci, policija…

Jutros oko 7.30 u Vrazovoj ulici u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija odjeknula je snažna eksplozija koja je u potpunosti uništila bočno pročelje stambene zgrade na posljednjem, 4. katu.

Oštećene su i okolne zgrade i automobili. Prema prvim neslužbenim informacijama jedna osoba je ozlijeđena. Na mjestu nesreće su sve interventne službe, hitna pomoć, vatrogasci, policija…

Prema neslužbenim informacijama u eksploziji je stradala Nevenka Bubaš, koja je sama živjela u garsonjeri na posljednjem katu u Vrazovoj ulici.

Prvu pomoć pružio joj je susjed Bojan Petrović koji živi u stanu ispod njenog.

– Prasak je bio strašan. Odjednom se sve napunilo dimom i prašiniom. Izašao sam iz stana i krenuo gore gdje je sve bilo porušeno. Vrata nije bilo jer je sve bilo razvaljeno pa sam u stan ušao preko komada cigli i žbuke.

Vidio sam gospođu, bila je pri svijesti, ali sam vidio da je opečena. Inače sam u dobrovoljnim vatrogascina i imam položen tečaj prve pomoci tako da se nisam prestrašio situacije u kojoj sam se našao.

Dok sam razmišljao o tome kako je zbrinuti stigli su već i profesionalni vatrogasci, pa smo je spustili u mreži dolje, a preuzela ju je hitna pomoć te su je odvezli u karlovačku bolnicu – rekao je Petrović.

Pretpostavlja se da je snažnu eksploiju uzrokovala ekspolozija plinske boce.

Pročelnik karlovačkog Ureda za zaštitu i spašavanje 112 Martin Barić potvrdio je da se eksplozija dogodila nešto prije 8 sati te da je u njoj ozlijeđena ženska osoba stara 80-ak godina. Rekao je da je zbog narušene statike objekta evakuirano osam uglavnom starijih osoba od kojih je jedna nepokretna te je ona u ovom trenutku u Hitnoj medicini dok su ostali po prostorijama Crvenog križa.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić rekao je kako je upravo završio telefonski razgovor s ravnateljem karlovačke bolnice koji mu je rekao da je ozlijeđena gospođa van životne opasnosti, pri svijesti je i neće imati trajnijih posljedica od tragedije koja ju je zadesila.

Izvor: Jutarnji list