fbpx

DRAMATIČNA BITKA ZA DIJETE Svojim tijelima sprečavaju odvođenje malene Ree u Hrvatsku

Nekoliko stotina stanovnika Ljiga napravilo je živi zid oko zgrade Centra za socijalni rad i blokiralo dva ulaza kako bi svojim tijelima spriječili odvođenje malene Ree u Hrvatsku . Policija je spriječila pobunjene meštane da blokiraju i Ibarsku magistralu, javlja Blic.

Predaja Ree ocu Robertu Matijeviću predviđena je za 12 sati u ljiškom Centru za socijalni rad. Sudac koji je donio presudu jutros je dao policiji nalog za potragu za Natašom Matijević. Otac troipogodišnje Ree stigao je oko 13 sati u Ljig i trenutno se nalazi u policijskoj stanici. Čeka se sigurnosna provjera koja bi trebala dati procjenu može li Robert Matijević otići u Centar za socijalni rad, čija su dva ulaza blokirali građani Ljiga.

Nataša Matijević, majka male Ree, uputila je jučer hitni zahtjev Ministarstvu pravde u kojoj traži da sud hitno obustavi ili ukine postupak oduzimanja njezinog deteta.

– Na to smo se odlučili zbog postojanja opasnosti da bi predaja izložila dijete fizičkoj opasnosti i psihičkoj traumi. Zahtjev temeljimo na činjenici da je Nataša Matijević bila žrtva porodičnog nasilja za vrijeme bračne zajednice iz koje je morala pobjeći s djetetom u sigurnu kuću – rekao je Vladimir Marinković, odvjetnik Nataše Matijević.

Izvor: Jutarnji list