fbpx

Grad treba coworking prostor

Predstavljanje koncepta coworkinga održano je jučer u prizemlju rektorata Sveučilišta u Zadru. Zainterisiranim sudionicima spomenuti projekt “približili” su djelatnici Razvojne agencije Zadarske županije ZADRA-e, a na okruglom stolu su se mogli čuti i konkretni prijedlozi pojedinaca, udruga i tvrtki koje već imaju na određeni način iskustva s coworkingom. Renata Marušić iz ZADRA-e je naglasila kako od početka rada na zadarskom coworkingu imaju pozitivna iskustva gdje god su izlagali koncepciju. Pozvala je sve zainteresirane, buduće korisnike coworking prostora da se što aktivnije uključe u projekt.

Marica Babić je, pak, naglasila kako upravo ovakvi projekti imaju velike šanse povući EU sredstava te navela neke od planova vezanih za coworking, a koji će, kada prostor profunkcionira, uključivati brojne varijacije projekta.

Nekoliko riječi se moglo čuti i od Nike Vrdoljaka iz Zadar “develop huba” koji je istaknuo da grad treba coworking prostor, rezimirajući iskustva kolega iz svoje branše koji se okupljaju na predavanjima u Gradskoj knjižnici i kojima bi jedan takav projekt svakako bio dobrodošao.

Izvor: Zadarski list