fbpx

Maskirani pljačkali plastičnim pištoljem i macom!

Grubić je ispričala kako su je poprskali sprejem po očima te se zbog toga spotaknula i pala na pod, a jedan od njih ju je potom udario i dva puta nogom u predjelu rebara. Osim lakših tjelesnih ozljeda one psihičke su, kaže, daleko teže jer je doživjela veliki šok

Zbog dva teška razbojstva sjeli su jučer na optuženičku klupu zadarskog Županijskog suda pred Sudsko vijeće Marijana Bitange, a radi se o 30-godišnjem Daliboru Vukeliću, Luki Ivaniševiću (31) te Josipu Baniću (21).

Vukelić je između ostalog u svojoj obrani naveo kako ima alibi jer je 17. prosinca prošle godine, kada je opljačkana trgovina u Zadru, bio kao okrivljenik na izricanju presude na Općinskom sudu te za to ima i svjedoka. Ivanišević je u svojoj obrani priznao da je dovezao Vukelića i Banića te da je bio pod utjecajem heroina i tableta, a na pitanje kako mu je palo na pamet da krene u pljačku, Ivanišević je odgovorio – “u hodu”.

Po optužnici, Luka Ivanišević i Josip Banić su 17. prosinca prošle godine oko 18 sati na Putu Murvice u Zadru ušli u trgovinu Bakmaz. U dućanu je sama radila Elica Vlastelić. Vani ih je u autu s lažnim registracijama, čuvajući “stražu” čekao Dalibor Vukelić. Ivanišević i Banić su za to vrijeme maskirani s kapuljačama na glavi i šalovima preko lica te uz prijetnju plastičnim pištoljem i čekićem pljačkali dućan da bi potom Banić čekićem razbio registar kasu, a Ivanišević otvorio pretinac iz kojega je uzeo oko dvije tisuće kuna te cigarete, nakon čega su pobjegli.

Tri dana kasnije gotovo u isto vrijeme, po istom scenariju opljačkali su i dućan u Briševu. Ovoga puta Luka Ivanišević je čekao u autu, dok su u trgovinu Sonik ušli Dalibor Vukelić i Josip Banić.

Izvor: ZL