fbpx

OPTUŽNICA PROTIV POLICAJCA MONSTRUMA “Izrešetao bivšu ženu i njezinog nevjenčanog supruga”

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je optužnicu protiv Marija Slabinjca (40) koji je 11. lipnja ove godine, u Graboštanima kod Hrvatske Kostajnice, zbog ljubomore ubio svoju bivšu suprugu Blaženku Slabinjac (39) i njenog nevjenčanog supruga Ivicu Hajdukovića (45).

Optužnica Slabinjcu stavlja na teret da je na cesti između sela Graboštani i Veliko Krčevo, sa ciljem da ubije svoju suprugu, koju je tijekom života u bračnoj zajednici fizički i verbalno napadao i prijetio joj, te njenog izvanbračnog partnera iz ljubomore, istodobno pristajući da ubije svoju maloljetnu djecu (2005. i 2004.) kao i oštećenikovog sina (1996.), u trenutku kada je njih petero osobnim automobilom došlo do mosta preko rijeke Sunje, zaustavio ih prepriječivši im put svojim automobilom.

Tereti ga se da je potom iz automatske puške prema oštećenicima ispalio više hitaca i ubio suprugu te njenog izvanbračnog partnera, dok djeca nisu ozlijeđena. Odvjetništvo Slabinjca, koji je u pritvoru, tereti za dva teška ubojstva, dva teška ubojstva u pokušaju i jedno ubojstvo u pokušaju.

Zanimljivo je da je Slabinjac je u vrijeme počinjenja zločina bio djelatnik MUP-a, iako je zbog nasilja u obitelji protiv njega već intervenirala I interventna policija, a ubijeni Hajduković bio je umirovljeni pripadnik MUP-a.

Od mještana Graboštana doznali smo da je ubijeni Ivica Hajduković umirovljeni policajac, te da su on i ubijena Blaženka u vezi bili gotovo dvije godine. Njezin suprug, s kojim se navodno nije službeno razvela, ali se od njega odselila zajedno s kćerima, nikako se nije mogao pomiriti s tim da ga je žena ostavila.

Susjedi navode da joj je prijetio da će ubiti i nju i njenog ljubavnika, prijetio je i njemu. Kada su mještani Graboštana s kojima smo razgovarali dan nakon ubojstva, čuli što je učinio Mario Slabinjac, rekli su su se takvo što moglo očekivati. Bio je prijeke naravi, bahat, naoružan, i strašno ljubomoran, prokomentirao je cijeli slučaj jedan mještanim Graboštana.

Izvor: Jutarnji list