fbpx

POLICIJA UPALA U HAC Traže ugovor o kreditu JP Morgana od 100 milijuna eura?

Policajci iz Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije trenutno se nalaze na petom katu gdje je smještana pravna služba

Više pripadnika USKOK-a u oko 20 sati ušlo je u upravnu zgradu Hrvatskih autocesta u Zagrebu sa zahtjevom za predajom dokumenata. Kako u zgradi više nije bilo zaposlenika od zatražili su dolazak nadležne osobe iz Uprave.

Naime, pojavilo se nekoliko verzija razloga dolaska USKOK-a u HAC-a.

Prema jednoj verziji po dolasku nadležne osobe iz uprave tvrtke policajci su se uputili na peti kat gdje su smještene prostorije pravne službe. Prema dostupnim informacijama tražili su potpisane ugovore o građenju Hrvatskih autocesta sa nekoliko građevinskih tvrtki. Riječ je o ugovorima koji se odnose na izgradnju trasa autocesta te objekata.

Prema drugoj verziji USKOK-ovi službenici zatražili su ugovor o kreditu između HAC-a i američke banke JP Morgan iz 2009. godine kojim su se Hrvatske autoceste zadužile za 100 milijuna eura uz enormnu kamatu od 9,37 posto.

Istovremeno se kod iste institucije zadužila i tvrtka Autocesta Rijeka – Zagreb za iznos od 135 milijuna eura. Obje su tvrtke pritom pristale glavnicu kredita platiti odjednom nakon pet godina.

Izvor: Jutarnji list