fbpx

Referendumski ustanak: Vlada mora odstupiti, spriječimo ovrhe i deložacije i poništimo pretvorbu i privatizaciju!

Nezadovoljni katastrofalnim moralnim, pravnim i ekonomskim stanjem u koje je Hrvatsku dovela politička oligarhija, građanska inicijativa “Referendumski ustanak” počela je s prikupljanjem potpisa građana o važnim pitanjima koja se tiču opstojnosti i neovisnosti Republike Hrvatske i prosperiteta većine njenih građana.

Pozivaju sve građane da do 15. 10. 2013. diljem zemlje daju svoj potpis ukoliko smatraju da postoji potreba za raspisivanjem referenduma od strane Hrvatskog sabora sa sljedećim pitanjima:

1. Jeste li za poništenje pretvorbe i privatizacije u roku od 30 dana od održavanja ovog referenduma?
2.Jeste li za zabranu ovrhe i deložacije na jedinoj nekretnini u vlasništvu građana koja mu služi kao jedini prostor za stanovanje?
3. Jeste li za opoziv svih državnih dužnosnika u roku od 30 dana od održavanja ovog referenduma?

Svi koji žele mogu dati svoj potpis za referendum na središnjim trgovima u zasad 20-ak hrvatskih gradova, a prema riječima Zorana Mihajlovića, predsjednika organizacijskog odbora “Referendumskog ustanka” na kraju bi trebalo biti moguće potpisivanje u 50-ak gradova.

“Imali smo problema s nekim gradovima poput Pule i Čakovca čija administracija koči odobrenje za postavljanje štandova, a čekamo izvještaj da vidimo što je s ostalim gradovima. Zasad je moguće dati potpis u 20-ak gradova. Štandove smo postavili na glavnim trgovima, no točne punktove po svim gradovima još nemamo”, rekao je Zoran Mihajlović.

“Preko medija nam politička oligarhija poručuje da nismo imali dovoljno potpisa kad smo prikupljali potpise u veljači, a još ih nisu stigli niti prebrojati za proteklih 6 mjeseci. Složno recimo da je vrijeme da se vrati suverenitet naroda kojeg su nam uzurpirali!”, poručuju u građanskoj inicijativi “Referendumski ustanak”.

Smatraju da je dosta da se Vlada oglušuje na bilo koji glas naroda bez obzira je li riječ o prosvjedima, prikupljenim potpisima, dopisima, tužbama ili usmenim prigovorima bilo koje grupe građana.

Oglušuju se na alarmantna upozorenja o slomu ekonomije

Oglušuju se kažu i na nalaz državne revizije o enormnim nezakonitostima u pretvorbi i privatizaciji, na izvješća o korupciji i alarmantna upozorenja o slomu ekonomije i društva u cjelini na koja stručnjaci stalno upozoravaju.

“Nasilno su ozakonili genetički modificirane organizme, iako su se sve županije proglasile slobodne od GMO-a. Bezobzirno pogoduju uvoznicima i stranom kapitalu, iako po Zakonu o trgovini MORAJU zaštiti domaću proizvodnju ili joj barem osigurati iste uvjete što ne čine. Stručnjaci uzalud upozoravaju da je tečaj kune osjetno precijenjen na što se ne uopće ne osvrću iako je to jak uteg pod kojim tone naše gospodarstvo i stalno raste nezaposlenost. Ne služe svom narodu kojeg sad histerično razvlašćuju te mu umanjuju sva prava na svim područjima. Samo se kao na kružnom toku izmjenjuju na vlasti u međusobnoj simbiozi i dubiozi kojoj se ne nazire kraj”, kažu u GI “Referendumski ustanak”.

U svom proglasu poručuju: “Dajte svoj potpis za opoziv svih dužnosnika od Vlade, Sabora, Državnog tužioca, Pučkog pravobranitelja, Ustavnog suda, Predsjednika i mnogih drugih da se nikad više ne usude rušiti Ustavni red i poredak i donositi odluke suprotne zdravom razumu i pravdi. Poništimo protuzakonitu pretvorbu i privatizaciju.

Ne dopustimo da banke koje je narod sanirao i tako postao njihov jedini pravi vlasnik deložiraju taj isti narod iz svog jedinog doma. Vratimo narodu suverenitet kojeg su nam besramno uzurpirale vladajuće strukture. Iako Ustavu RH nitko nema pravu dovesti narod u podređeni položaj to nam se dogodilo. Stvorimo Hrvatsku za koju se umiralo, za Hrvatsku o kojoj se sanjalo. I tebe se pita!

referendumskiustanakScreenshot625

Građani, aktivirajte se!

Tri su pitanja izdvojena iz ogromnog broja pitanja koja muče ovaj izigrani narod. Recimo im glasno da ovu Hrvatsku želimo ostaviti svojoj vlastitoj djeci! Recimo im da nema cijene po kojoj ćemo dozvoliti da je netko proda dok nam njive sunce grije, dok nam bura hrašće vije, dok nam mrtve grobak krije i dok nam živo srce bije!
Aktivirajte se!

Pozivamo vas da se u što većem broju uključite u Referendumski ustanak kao aktivisti bez obzira na vaše političko uvjerenje, vjersko i neko drugo opredjeljenje i pripadnost, obrazovanje i životnu dob. Stavite nam na raspolaganje svoje znanje i vrijeme. Neka od znanja i vještina koje bi nam dobro došle su: informatičko znanje, iskustvo u novinarstvu i lektoriranju, grafički i web dizajn, printanje plakata i letaka, pravnici, ekonomisti, knjigovođe, znanje vođenja datoteka, lijepljenje plakata, dijeljenje flajera, slanje informativnih mailova, dijeljenje dokumenata, linkova i događaja na forumima, portalima, fb i drugdje, a dolaze u obzir i druga znanja i vještine.

Za rad na štandu prilikom prikupljanja potpisa preporučljivo je da bar jedan aktivista za štandom ima dobro razvijene interpersonalne vještine tj. da je vješt u usmenoj komunikaciji zahvaljujući čemu ima širok krug prijatelja i poznanika pa bi bilo dobro da nam se jave osobe koje posjeduju ove vještine, a jednako su dobrodošle su i one koje imaju samo veliku želju za promjenom nabolje”.

Svi koji žele dobiti dodatne informacije mogu im se javiti na mail adresu referendumski.ustanak@gmail.com ili na stranici http://referendumski-ustanak.info/.

 Izvor: Index.hr