fbpx

Skupština Zračne luke Zadar danas nije bila ovlaštena donositi odluke

Skupština Zračne luke Zadar danas nije bila ovlaštena donositi odluke, budući da Skupštini nisu nazočili članovi društva koji predstavljaju najmanje 70 posto temeljnog kapitala društva.

Stoga je Skupština odgođena za 4. studenoga, kada će, uz jednaki dnevni red, biti ovlaštena na valjano donošenje odluka bez obzira na visinu zastupljenog kapitala na Skupštini, piše u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Podsjećamo, u Ministarstvu je danas trebala biti održana Skupština Zračne luke Zadar na kojoj je trebala biti smijenjena direktorica Katica Pupić Bakrač. Uz smjenu aktualne direktorice, na današnjoj Skupštini također je trebao biti imenovan novi vršitelj dužnosti direktora Zračne luke Zadar te raspisan natječaj za novog direktora. Inače, država odnosno Vlada ima 55 posto udjela u vlasničkoj strukturi Zračne luke, županija i grad Zadar po 20, a općina Zemunik 5 posto.

U Zadarskoj županiji, Gradu Zadru te općini Zemunik i službeno su potvrdili da se ne slažu sa smjenom direktorice te da zbog toga njihovi predstavnici u Upravi danas neće sudjelovati u radu Skupštine. Potvrdio nam je to i gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je rekao da nema niti jedan razloga zbog kojeg bi se smijenilo sadašnju direktoricu. “Mi držimo da Katica Pupić Bakrač kvalitetno i dobro radi svoj posao, na kraju ona je tamo postavljena kao stručna osoba, a ne po stranačkom i političkom ključu. Svjedoci smo da Zračna luka iz godine u godinu povećava promet i na diku je svih zadrana, tako da se mi s time ne slažemo” – istaknuo je Kalmeta.

Iako je ministar Hajdaš Dončić još u svibnju na Zračno luci govorio kako bi svi direktori javnih poduzeća trebali dobiti bonus u skladu s postignutim rezultatima, upravo je sporni bonus koji je direktorica isplatila za prošlu godinu ostao glavni razlog za njezinu smjenu. Neslužbeno doznajemo da će resorno ministarstvo za vršiteljicu dužnosti direktorice do raspisivanja natječaja predložiti Irenu Ćosić, voditeljica službe za izgradnju Zračne luke Zadar.

Izvor: HRT Zadar