fbpx

Vidošević ne misli otići, okupio je sve čelnike županijskih Komora i traži bezrezervnu podršku!

Nadan Vidošević predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) danas će od predsjednika županijskih Komora zatražiti da ga podrže, a prema informacija Indexa, ne misli se povući sa svoje pozicije šefa Komore na kojoj je od 1995. godine. Iz HGK-a su na potvrdili kako je za danas najavljen sastanak, no opovrgavaju kako je predsjednik Vidošević zatražio podršku od svojih predsjednika.

HGK: Redovni mjesečni sastanak

“Riječ o redovitom sastanku predsjednika županijskih komora s predsjednikom. Takvi sastanci održavaju se najmanje jednom mjesečno”, potvrdili su nam iz Ureda za odnose s javnošću HGK dodajući kako se ne radi o izvanrednom sastanku. Isto tako su nam rekli da je ovaj sastanak treba biti u petak, no odgođen je za danas slijedom najnovijih događaja. Isto tako potvrđeno nam je kako će na sastanku svakako biti riječi o posljednjoj aferi koja iz temelja potresa HGK.

Podsjetimo, pročelnici ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Zdenki Peternel određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je zajedno s dvojicom suosumnjičenika iz Komore izvukla više od 32 milijuna kuna, od čega je gotovo 29 milijuna zadržala za sebe. Osim dugogodišnje dužnosnice HGK, na prijedlog tužiteljstva istražni zatvor određen je i Davoru Komeričkom, dok se trećeoptuženi Igor Premilovac brani sa slobode.

Vidošević ne misli odstupiti

“Između ostalog kažu da muž zadnji dozna. Prema tome, sve je moguće”, rekao je Vidošević na posebnoj konferenciji za novinare povodom uhićenja Peternel još u petak ujutro. Zbog izjave da “muž zadnji dozna”, našao se na meti kritika kako javnosti, a tako i pojedinih ministara u Vladi, da mora podnijeti ostavku. Ukoliko nije bio upetljan u sumnjive radnje Vidošević je kao šef HGK morao imati saznanja o odljevu čak 35 milijuna kuna.

No, kako smo napisali, Vidošević nema namjeru odstupiti. Recimo i to kako je upravo Vidošević postavio predsjednike županijskih komora te je riječ o ljudima koji su mu odani.

Zaposlenicima dobili stav HGK

U međuvremenu zaposlenici HGK dobili su “službeni stav” Hrvatske gospodarske komore o ovoj aferi. Na službenom memorandumu HGK otisnuta je obavijest svim zaposlenicima u kojoj se potvrđuje da je protiv Pernel pokrenut istražni postupak.

“HGK u postpunosti surađuje s DORH-om”, stoji u kratkom “stavu” HGK u kojem se dodaje da HGK ne može davati objašnjenja po ovoj stvari te da će postupit u skladu s odredbama Zakona o radu.

Izvor: Index.hr