fbpx

Zrinkini nokti vode na svjetskom natjecanju

Radovi 25 najboljih ocjenjivat će stručni žiri, a prve tri plasirane kozmetičarke osvojit će i novčane nagrade koje će se dodijeliti na proglašenju pobjednika u Italiji

Mlada zadarska kozmetičarka Zrinka Vuksan, koja živi i radi u Šibeniku, trenutačno je prva na listi natjecatelja svjetskog izbora Miss Nails, u okviru kojeg se preko Facebooka ocjenjuju ukrašeni nokti. Natjecanje traje do 30. listopada, a uvjeti pristupa su jednostavni. Sudionik/ca može biti svatko tko na mail organizatora pošalje nekoliko profesionalnih fotografija ukrašenih noktiju. Svi pristigli radovi se ocjenjuju putem interneta, bodove prikupljaju shodno broju facebook lajkova. Sudionika je 80, među kojima sedam iz Hrvatske, a među njima Zrinka s 500 lajkova drži prvo mjesto. Nakon 30. listopada, radovi 25 najboljih ocjenjivat će stručni žiri, a prve tri plasirane kozmetičarke osvojit će i novčane nagrade koje će se dodijeliti na proglašenju pobjednika u Italiji, a od kojih će prvo mjesto donijeti pobjednici popriličnih deset tisuća dolara.

– Presretna sam, nisam mogla vjerovati da ću se tako visoko plasirati, priča Zrinka. Zadarska kozmetičarka prvo je mjesto osvojila ukrašenim noktima koje je nazvala “Time on my hands”, jer je pri izradi koristila sićušne dijelove satnog mehanizma, kombinirajući ih na maštovit, bogat bojama i sjajom način.

Zrinka se uljepšavanja noktiju uhvatila nakon što, kao velika zaljubljenica u uređivanje noktiju nije mogla u cijelom Šibeniku naći kozmetički salon u kojem bi joj znali urediti nokte kako je ona zamišljala.

– Svaki sam mjesec odlazila u salone da bi se po izlasku hvatala sama lakova i kista i dovršavala/mijenjala ono što bi mi tamo napravili. Jednog dana mi je dečko Nenad rekao pa što se ti sama ne uhvatiš posla i urediš si nokte. Kako crtam cijeli život i spretna sam s bojama i kistom prihvatila sam njegovu sugestiju i ubrzo, ne samo sebi, već i drugim curama počela uljepšavati nokte. Nedugo nakon samostalnog izleta u svijet nails arta otvorila sam vlastiti kozmetički salon i posao je krenuo. Danas imam toliko mušterija da osobno stignem obraditi samo stalne mušterije, naglašava Zrinka.

Izvor: Zadarski list