fbpx

Agro Lika duguje Veletržnici Benkovac 400.000 kuna

Stečajni upravitelj nad Regionalnom veletržnicom u Benkovcu Edvin Šimunov predložio je stečajnom sucu Tomislavu Jurlini sazivanje odbora vjerovnika u stečajnom postupku zbog neispunjenih obaveza najmoprimca Agro Lika. U isto vrijeme u Agro Lici najavljuju kako će sve nepodmirene obaveze ispuniti najkasnije u idućih deset dana. Odluku na koji će se način nastaviti stečajni postupak donijet će odbor vjerovnika.

– Agro Lika duguje oko 400.000 kuna. To su otprilike tri mjesečne najamnine i režijski troškovi, kaže stečajni upravitelj Šimunov, koji naglašava kako će o daljnjem tijeku stečaja odlučivati vjerovnici.

Mate Klarin, opunomoćenik direktora Agro Like Ernesta Klarina, obećava da će dugovanja biti podmirena najkasnije u idućih deset dana. On naglašava kako danas na Veletržnici radi 18 radnika i kako je pokrenuta proizvodnja.

– Mi smo se obavezali da ćemo zaposliti 13 ljudi, što smo ispunili i zaposlili još njih pet. Kada smo dolazili na Veletržnicu bilo nam je rečeno da ćemo odmah moći započeti s radom, ali to nije bilo tako. Zatečeno stanje je bilo katastrofalno. Strojarnica koja je na amonijaku nije mogla raditi bez reparacije, morali smo sve viličare popraviti, uspostaviti HACCP sustav na zahtjev državnog inspektora. Uložili smo preko 300.000 kuna da Veletržnica može raditi, kaže Klarin.

Izvor: Zadarski list