fbpx

Akcija mladih traži više izravne demokracije

Akcija mladih traži uključivanje što većega broja građana, stručnjaka i udruga civilnoga društva u odlučivanju na svim razinama vlasti, a posebno u predstavničkim tijelima.

Poučeni vlastitim iskustvom u odborima i drugim radnim tijelima lokalne i područne samouprave svjedoci smo da predstavnici političkih stranaka bez stava i slijepo slušaju naloge svojih stranačkih šefova, upozorila je Marjana Šešelja Botić.

Dodaje kako u trenutku kada na zadarskom zavodu ima više od 11 tisuća nezaposlenih građani ne smiju sjediti skrštenih ruku nego kroz institucije pokušati i sami nešto učiniti.

Oni koji su nas doveli u ovu situaciju, prije svega mislim na vladajuće stranke od lokalne do nacionalne razine, ne mogu nas izvući iz ove situacije, rekla je Šešelja Botić.

U Akciji mladih pozivaju građane da predstavnike vlasti podsjete na predizborna obećanja te naprave pritisak da se u rad raznih odbora i povjerenstava uključi što više udruga i inicijativa.

Još u predizbornoj kampanji sam naglasio da ni HDZ ni SDP u Zadru nemaju ljudskih potencijala kako bi stvari na bilo kojem području pokrenuli s mrtve točke. Kako bi napravi zaokret ka boljitku potrebno je što veće implementiranje izravne demokracije, odnosno civilnoga društva neovisnih ljudi u političke i društvene procese, rekao je gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač.

Kao najbolji primjer navodi način odabira nagrađenih za ovogodišnje nagrade Grada Zadra. Smatraju da o tome ne bi trebali odlučivati samo političari, nego i građani Zadra.

 Izvor: HRT Zadar/Zdanas