fbpx

Danas smjena direktorice zadarskog aerodroma, sindikati poručili ministru: Prestanite s politizacijom!

Na sam dan održavanja Skupštine Zračne luke Zadar na kojoj se očekuje smjena direktorice Katice Pupić Bakrač, priopćenjem su reagirali predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak i prvi čovjek SSSH Mladen Novosel tražeći „prekid politizacije i stabiliziranje uvjeta rada uprave i zaposlenih u zračnoj luci Zadar“.

Od Skupštine i vlasnika sindikalci očekuju okončanje „negativnog povlačenja Zračne luke Zadar po medijima“ obzirom da se radi o jednoj od najuspješnijih domaćih zračnih luka i poduzeću koje uspješno posluje i ima dobro razvijene odnose poslodavca i radnika.

-Tražimo raspravu baziranu na činjenicama te, da ukoliko to same činjenice kvalitete upravljanja zračnom lukom opravdavaju, apeliramo na predstavnike države, županije, grada i općine da zadrže na postojećem mjestu direktoricu Zračne luke sukladno jedino kvaliteti njezina dosadašnjeg rada. Od vlasnika očekujemo smjernice u cilju očuvanja kontinuiteta: poslovanja, ugovorne sigurnosti zaposlenih i potporu u procesu daljnjeg investicijskog razvoja poduzeća, pišu Lisičak i Novosel uvjereni da „politiziranje i prozivke koje nemaju veze sa financijskim rezultatima poslovanja stvaraju štetu i vlasniku i svim zaposlenima“, te tjeraju „potencijalne investitore od inače uspješnog projekta stvaranja profitabilne regionalne zračne luke Zadar“.

Nagrađivanje menadžmenta za uspješno upravljanje poduzećima je jasno definirano državnim strategijama i aktima i nemamo ništa protiv da se za uspješan rad nagrađuje i svaki rukovoditelj, kao što isto očekujemo i za svakog radnika. Jedino na takav način se potiče kultura rada i poslovnosti, toliko potrebna cijeloj zemlji, smatraju u sindikatu gdje su zadovoljni suradnjom i potpisanim kolektivnim ugovorom za zaposlenike Zračne luke Zadar.

-Nadamo se da će ministar prometa kao mlad i obrazovan čovjek, zajedno s ostalim sudionicima na Skupštini društva, shvatiti potrebu stvaranja takvih uvjeta i da će se mirne i hladne glave donijeti pravilne odluke u pogledu odražavanja kontinuiteta Zračne luke, daleko od medijskih spinova i načina postupanja države kao vlasnika koji nisu u skladu sa proklamiranim ciljevima upravljanja državnom imovinom, poručili su Stjepan Lisičak i Mladen Novosel.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Foto: Filip Brala