fbpx

Gimnazija Vladimir Nazor dobila nova moderna vrata

Zadarska županija odriješila je kesu za modernizaciju zadarske Gimnazije Vladimira Nazora: za tu su školu kupljena vrata koja koštaju 15.300 kuna, a cijena im je tolika jer su vrata – klizna, sa senzorima.

Staklena su i automatski se otvaraju kada im se približite, pa je ulaz u Gimnaziju, na drugom katu zgrade u Perivoju Vladimira Nazora, značajno uljepšan u odnosu na preostale tri škole u istoj zgradi.

– Ne bih se htio hvaliti, ali takva vrata u Zadru ima samo moja škola. Ja uvijek razmišljam korak unaprijed. Takva vrata inače imaju samo banke i trgovački centri. Naša automatska vrata su staklena, ali staklo je kvalitetno, dvostruko, pa nema bojazni da će se razbiti – kazao je ravnatelj škole Rade Šimičević.

Objasnio je da se odlučio na postavljanje automatskih vrata stoga što su prijašnja, klasična vrata, učenici rijetko zatvarali, pa je u školskom hodniku stalno bio jaki propuh.

– Osim toga, tim se vratima lupalo toliko puta dnevno da smo imali učestalo pucanje zidova uz rubove vrata. Fluktuacija učenika kroz taj prolaz je golema – istaknuo je Šimičević.

Novac za vrata Gimnaziji je odobren s proračunske stavke “uredska oprema i namještaj”. Osim novca za automatska staklena vrata, Gimnaziji Vladimira Nazora je Županija odobrila i 5500 kuna za servisiranje klima-uređaja. U toj školi svaka učionica je klimatizirana. Ukupno, Županija je za potrebe osnovnih i srednjih škola na posljednjem kolegiju župana odobrila 184 tisuće kuna za opremu i održavanje.

Osim Gimnaziji Vladimira Nazora, novac je odobren OŠ Galovac – 31.500 kuna za sanaciju prilazne ceste i parkirališta, Srednjoj školi u Biogradu odobreno je 14.200 kuna za nabavu rolo zavjesa i roleta, te još 6000 za izradu i ugradnju stolarije, dok je zadarska Prirodoslovno-grafička škola dobila 20.000 kuna za nabavu novih računala.

Ostatak do ukupno 184 tisuće županijskih kuna raspoređeno je na sitnije iznose koje su dobile osnovne škole u Benkovcu i Gračacu, te srednje škole u Obrovcu i Benkovcu, zadarska SŠ Stanka Ožanića, Medicinska škola, SŠ Vice Vlatkovića i Ekonomska škola.

Izvor: Slobodna Dalmacija