fbpx

HOROR NA AUTOCESTI A1 U lančanom sudaru troje poginulih. Ozlijeđena i beba

Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 7 sati na autocesti A1, između tunela Sveti Rok i tunela Krpani, tri osobe su u tragediji izgubile život. Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević rekla je su gotovo svi hospitalizirani u Općoj bolnici Gospić.

– Prema za sada dostupnim informacijama, autobus, u kojemu tada nije bilo putnika, probio je zaštitnu ogradu te se prepriječio na suprotni trak autoceste. Došlo je do lančanog sudara u oba smjera u kojem je sudjelovalo dvadesetak vozila. Promet autocestom A1 zatvoren je u oba smjera – rekla je glasnogovornica Brozičević.

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu potvrdila nam je da su dojavu o nesreći zaprimili u 6.12 sati te da je javljeno kako se teška nesreća dogodila na ulazu u tunel Krpani. Na mjesto nesreće odmah je upućeno 6 timova Zavoda za hitnu medicinu te tri medicinska tima iz Zadarske županije.

– Ukupno smo zaprimili 16 ozlijeđenih osoba, Od toga ih je 15 zbrinuto u Općoj bonici Gospić, a jedna osoba hospitalizirana je u Općoj bolnici Zadar. Tri osobe smrtno su stradale, rekla je dr. Maja Grba-Bujević.

Ravnateljica opće bolnice Gospić Sandra Čubelić potvrdila nam je da su jutros zaprimili 15 ozlijeđenih osoba od čega ih je barem 10 teško ozlijeđeno. Jedan muškarac ima ozljede opasne po život ali mu se stanje stabilizira. Jedna osoba je u besvjesnom stanju.

Najmlađi zaprimljeni pacijent je 15-mjesečna beba.

– Beba je srećom prošla bez težih ozljeda, te neće imati nikakvih posljedica nakon ove nesreće, rekla je ravnateljica bolnice Sandra Čubelić, inače pedijatar.

Neslužbeno doznajemo da je među poginulima i jedan policajac. On je navodno među prvima stigao na mjesto nesreće, te je nastojao regulirati promet, odnosno upozoriti druge sudionike nesreće na lančani sudar, ali je i sam stradao u naletu vozila.

Prošle godine u lipnju se dogodila teška prometna nesreća također kod tunela Krpani, kada se prevrnuo autobus pun čeških turista. Pritom je poginulo osam osoba.

HAK javlja da je zbog prometne nesreće zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera. Obilazno se vozi preko Gračaca i Zatona Obrovačkog.

– Ledena kiša otežava vožnju u Lici i na dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Sveti Rok. Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo na oprez – priopćili su iz HAK-a.

Pretpostavlja se da se tragedije i dogodila zbog poledice.

Izvor: Jutarnji list