fbpx

Izborna konvencija Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije

Duško Vidov i Josip Tičić izabrani su za potpredsjednike Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije. Na izbornoj konvenciji, predsjednica Renata Sabljar-Dračevac dobila je kritike za svoj rad u županijskoj organizaciji.

Renata Sabljar-Dračevac uživa povjerenje vrha stranke, ako je suditi prema broju visokih SDP-ovih dužnosnika koji su doputovali u Zadar kako bi dali podršku predsjednici Županijske organizacije. Istaknuli su to na početku Konvencije, za govornicom u hotelu Kolovare potpredsjednici SDP-a Hrvatske Rajko Ostojić, Goran Maras i Zlatko Komadina, te predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Davor Bernardić.

Međutim kada je u pitanju članstvo Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije, nezadovoljnih ima. Tako je Jure Zupčić dosadašnji član Županijskog odbora i Predsjednik Foruma mladih Zadarske županije optužio predsjednicu Renatu Sabljar-Dračevac zbog političke korupcije – Bilo je primjera kad je zvala ljude i molila da ne dolaze na Županijski odbor kako bi rušila kvorum, a onda obećavala npr. funkciju koordinatora izbornog prstena. To je politička korupcija, svoje pobornike zadovoljava sitnim funkcijama i sitnim interesima. Nama je bitan javan interes, ne interes pojedinca, izjavio je za Radio Zadar Jure Zupčić

Renata Sabljar-Dračevac na ovakve optužbe, lakonski odgovara – Svatko se češe tamo gdje ga svrbi. Neki svojim optužbama govore više o sebi, nego o drugima. Žele skrenuti pozornost javnosti na sebe. No, ja ne bih da se mi bavimo sami sobom, nego razvojem, rastom i glasačima koji nam moraju dati povjerenje. Mislim da je moj rad i rad Županijske organizacije SDP-a iznimno transparentan. Uostalom, prvi put su naši delegati dobili financijska izvješća za kompletan period rada.

Osnovne smjernice Županijske organizacije SDP Zadarske županije su jačanje podružnica, edukacija vijećnika SDP-a kako bi učinkovitije radili u općinskim, gradskim vijećima i Županijskoj skupštini, te čvršća suradnja s civilnim društvom, istaknula je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Renata Sabljar-Dračevac na Izbornoj konvenciji.

Komentirala je i raspravu vezanu za unutarstranačka izborna pravila.

Izvor: HRT Zadar

Photo: Dino Stanin/PIXSELL