fbpx

KALMETA O POZIVU “BAJIĆEVOG TAJNIKA”: Nije me navukao. Odmah sam zvao taj broj…

Vijećnik SDP-a Antun Novoselović pitao je gradonačelnika Božidara Kalmetu o njegovom razgovoru s navodnim inspektorom Tokićem koji je tražio od gradonačelnika Zadra da za glavnog državnog odvjetnika Bajića i obitelj “sredi” smještaj na moru, dobre gradele i izlet na Kornate.

– Vi ste odgovarali na te zahtjeve, da ćete učiniti sve. Kada ste završili razgovor, jeste li tražili apartman i gradele, pitao je Novoselović.

Kalmeta je odgovorio da je upravo bio krenuo na Dane hrvatskog turizma, kada su mu javili da ga treba inspektor Tokić. Šalu novinara Jurkotića komentirao je na sljedeći način:

– Nije me navukao. Bio sam vrlo oprezan. Rekao sam da ne znam što gospodin želi. Odmah sam zvao taj broj, nitko se nije javio tj. broj je nedostupan. Nikada se nitko nije javio, mogu vam dati taj broj. Pretpostavljao sam, bilo mi je potpuno neprimjereno ali što ja znam, gradonačelnik sam, bio sam kulturan i fin, ali se nisam dao navući. Nekoliko puta sam zvao i tajnica je zvala, naravno da se nitko nije javio, niti se javlja ni danas, rekao je Kalmeta ističući kako je prihvatio tu šalu, iako je možda bila malo ‘neslana’.

Izvor: Jutarnji list