fbpx

Klizalište oduševilo djecu

A malo je falilo da sve propadne jer je vrijeme bilo iznimno loše, puno kiše, juga i visokih temperatura. Ipak, nebo nam se smilovalo, poslao buru i sad su uvjeti gotovo pa idealni, rekao je Musić

Besplatnim trosatnim klizanjem, jučer je ispod crkve sv. Marije, u sklopu akcije Đir po gradu, a u povodu Dana grada, blagdana sv. Krševana, otvorena sezona zimskih radosti. Prema riječima Ivana Musića, voditelja klizališta, otkako su počeli dizati šator djeca su neprestano dolazila i pitala kada će početi klizanje.

I dočekala su, tako da ih je u prvih nekoliko minuta po otvaranju na ledu bilo već pedesetak. Neki sami, neki s roditeljima, koji imaju već četiri godine klizačkoga staža, a neki u društvu najboljih prijatelja iz razreda, poput Ivana, Marka i Tonija iz OŠ Šimuna Kožičića Benje koji na klizalište planiraju dolaziti svaki dan poslije nastave.

– A malo je falilo da sve propadne jer je vrijeme bilo iznimno loše, puno kiše, juga i visokih temperatura. Ipak, nebo nam se smilovalo, poslao buru i sad su uvjeti gotovo pa idealni, rekao je Musić koji očekuje da će klizalište i ove godine biti hit u gradu, pogotovo zato što je otvoreno gotovo dva tjedna ranije nego lani. Od popratnih sadržaja i programa Musić najavljuje večernje koncerte i školu klizanja za djecu koju će voditi obučeni klizači te igraonicu za najmlađe 4kids.

Klizalište, koje se prostire na 300 četvornih metara, u jednom satu može primiti stotinjak klizača, a bit će otvoreno do sredine siječnja, svaki dan od 10 do 22 sata, vikendom sat vremena dulje. Cijena termina klizanja od 45 minuta je 20 kuna, najam klizaljki 10 kuna.

Izvor: Zadarski list