fbpx

Opet pobuna u školi u Debeljaku

Roditelji prvašića Osnovne škole u Debeljku danas su ponovo zabranili svojoj djeci odlazak na nastavu i to zbog povratka profesorice Anke Sekule koju od početka školske godine optužuju za dugogodišnji nesavjestan rad. Kako tvrde često je znala vrijeđati učenike i odlaziti s nastave te se boje kako će s takvom praksom nastaviti i dalje. Iz škole dobivamo odgovor kako se cijeli slučaj nadzire, a potvrdili su i kako su ranije u radu profesorice utvrđene neke nepravilnosti no puno blažeg oblika od optužbi.

10 od ukupno 12 prvašića danas nije sjelo u svoje školske klupe, već su ostali kući. Roditelji su ovaj potez unaprijed najavili i to nakon što su čuli da se ovoga ponedjeljka, nakon dva mjeseca bolovanja, u školu vraća profesorica Anka Sekula. Kako roditelji prosvjeduju od prvog dana ove školske godine, kada je organiziran i veliki prosvjed, upitali smo ravnatelja Branimira Peričića, što je poduzeto do danas:

“Imali smo dvije inspekcije, znači nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje koja je ispitala moj rad i samostalna inspektorica tu iz Zadra, koja je tu na incijativu resornog Ministarstva, ali i pod povećalom pravobraniteljice, koja je prilmila pismo roditelja, rješenje se još čeka” – rekao je Peričić napomenuvši kako je zapravo povratak profesorice u školu najbolji način da se utvrdi kako ona radi. “Čekali smo ovaj trenutak, čekali smo zato jer jedino sada možemo, nakon njezina povratka utvrditi da li je njezin rad dobar ili ne, to će utvrditi njezina nadzornica.”

Ogorčena ovakvim raspletom situacije je predstavnica roditelja Mladenka Strenja.

“Kako to da se do dana današnjeg ništa ne može riješiti, sad opet treba stručno pedagoški nadzor što je već imala prije četiri godine, znači imali su dovoljno vremena da je nadziru.” – rekla je Strenja.

Prozivana profesorica danas nije željela ništa komentirati dodajući kako je pod golemim stresom.

Izvor: HRT Zadar